Defensiven-Offensiven 100-0 + lite mer

Udinese-Inter 1-3. Paus. Jag kollar på en fjollig liten stream på bet 365:s sida. Målen var ändå sjukt snygga. Balotelli, Maicon, Milito. Bra spelare. Chelsea kan åka ur i år.

I veckan så man sett en klar uppdelning på träningarna. Defensiven vs. Offensiven. Defensiven har väl vunnit med 100-0 kan man säga, som vanligt. Men å andra sidan så har vi ju bara tränat defensiv än så länge. Så njut backar, så länge det varar.

Wiklundh
vek ner sig i lördags. Igen.  Vet inte ens om man behöver kommentera det längre eller om allt redan är sagt.

Gabbe är på väg att flytta till Stockholm. Han är redan filmstjärna i Norrland. Riktigt bra stumfilm görs därifrån.

http://www.youtube.com/watch?v=xNhOW9JVYzs

Gabbes succé i ölreklamen inspirerade också andra Unitedspelare och AlltidUnited fick in en anonym läsarbild när Christian Antonio firade ledigheten och segern (?) i februaris Winning Game med en Norrlands.

CA



Nu väntar alltså en veckas ledighet. Ovanligt, kan inte komma ihåg att jag någonsin fått ledigt på sportlovet. Men benen börjar kännas bra sega nu, så det behövs kanske ett litet break. Efter lovet blir det lite mer regelbundna matcher också, vilket verkligen behövs!

Skönt att det börjar smälta nu så att inget mer ställs in.




Vi har ett spännande lag!

4-3-3 i år.

Offensivt spännande. Vi har dessutom spelartyperna för att göra det hela än mer intressant.

Målvakt: Tintin har alltid varit en skicklig bollmotare. Han nyfikenhet och finurlighet gör att han ständigt hittar nya sätt att rädda bollarna.

Högerback: Den hetlevrade och basröstade Oliver Kahn tar inga fångar. Hans tyska temperament, nazi-uppspel och otroligt torra frilla gör honom gjuten på högerbacken.

Mittback: En mittback bör vara någon form av masochist, som ständigt utsätter sig för jobbiga forwards. Gordon the Gagball är som klippt och skuren. Han räds inte för att ta en smäll och är duktig på att trycka på bakifrån.

Mittback: Som komplement till Gordon hittar vi ingen mindre än Fadde Darwich, som i sann dörrvaktsanda inte släpper någon förbi sig. Bortkörd från det kurdiska samhället söker han nu nya jaktmarker och nya bollar att leka med när inte Linda Rosing längre bjuder på sina.

Vänsterback: Edwin van der Saar bidrar med lugn till en i övrigt hetsig backlinje. Konkurrerar med sin ytterbackskollega Kahn om backlinjens torraste frilla och har en fin vänsterfot.

Innermitt: Elin Kling har länge ansetts vara en arbetsmyra som ibland tar sig för mycket vatten huvudet. Hon har nu mognat och nöjer sig med att ha hårbandet ordentligt på plats. Behöver jag säga att hon sminkar sig innan match och syr in vecken på mathtröjan?

Innermitt: Andrej Arshavin springer och springer och springer i sann sovjetisk anda. Oändligt torr frilla kombineras med lekfullt babyface och betalda bilresor. Glidare.

Innermitt: Teral Al-Nasser var från början lika snäll som alla andra barn. Valde sedan den mer terroristiska vägen. Är dock otroligt nyttig med sina känsliga fötter och stora bombbälte. Ryktas få problem med flygresan inför det eventuella träningslägret i Turkiet.

Vänsterytter: Sir Väs specialitet är att vara Prins Johns högra hand i hatet mot Robin Hood. Han extraknäcker också som offensiv pjäs i Sollentuna United där han är en riktig ballerina som viker ner sig gång på gång på träningarna. Har ändå en ruskig förmåga att sneaka till sig WG-poäng utan att någon ser.

Högerytter: Familjen Lundén låtsas egentligen bara bo i Sollentuna. Deras egentliga hemvist är Mount Rushmore i USA, där alla Stoneface samlas. Där sitter dom tillsammans. Och är stenallvarliga.

Center: Gargamel gör bra ifrån sig mot smurfar. Därför har denne trollkarl med Balkan-näsa inledningsvis haft det tufft med seniorfotboll. Har dock tagit stora kliv på sistone och misstankar om doping med egengjord trolldryck börjar redan florera i omklädningsrummet. Bland annat gjorde Gargamel vad han ville med Oliver Kahn den senaste träningen.

Tränare:
Vid sidan om musiken gillar Wilmer X Nisse Hellberg att träna fotboll. Extra mycket gillar han uppvärmningar med straff, gärna tillsammans med självplågaren Gordon Gagball.






Mmm, slå detta kag om ni kan!

Nya spelare jagar rubriker på nya sätt

I dessa OS- tider läser man in tidningar om att vissa deltagare viker ut sig i halvnakna i olika tidningar för att öka det massmediala intresset kring deras sporter.

Bland annat Danmarks OS-lag i curling har hakat på trenden, med 22-åriga Madeleine Dupont i täten:

 

– Om bilderna på mig i trosor kan få fler att se oss på tv är det bra, säger Dupont, som är fröken januari, till Ekstrabladet.

– Men räkna inte med att se mig på omslaget på en herrtidning, det är inte ens något jag överväger. Och en

modellkarriär är inte att tänka på, jag har helt enkelt inte utseendet för det.


 

Inte?

 

I Sollentuna United finns det ett nyförvärv som har kommit på ett nytt sätt för att skapa rubriker.

David Lundh viker inte ut sig. Han viker ner sig.

 

Har dock aldrig riktigt fattat syftet. Han har, trots att han är ny i klubben, redan vikt ner sig ett antal gånger trots att det inte skapat några rubriker. Han kanske tror att tränartrojkan ska bli imponerad.

 

Wiklundh

 

Nr 4 i Sollentuna United, David (Wik)Lundh


Team Golden Child tog hem tvivelaktigt Winning Game

Jag har bestämt mig för att hylla vinnarna. Ni var helt enkelt för bra för oss andra idag. 6 feta poäng in på era konton, nu blire till att kriga om man ska ens hamna på övre halvan.

GC




Som bonus får ni också bilder på två andra snyggingar som fick alldeles för mycket oförtjänta poäng idag.







Jag lämnar kommentarerna öppna för hån mot min egen person, mitt röda hår och mina icke-existerande Winning Game-poäng.

"Träningen kommer att hålla på i ungefär en timme och en kvart..." Jodu >:D

Imorn - styrka!




Matchen mot Enskede inställd

Snö är skit och förstör fotboll.

Fick precis höra att matchen är inställd och att det istället är träning på Vallen, medtag inneskor (är själv på jobbet och ska snart välja om jag ska medtaga kängor, espandrillos eller finskor för jag hinner inte hem och hämta riktiga skor)

Helvetespass på G?

Mycket mystiskt mörkande inför samarbetslunchen

Ingen med insyn och intresse för Sollentuna United kan ha missat den kommande samarbetslunchen på Scandic Hotel, där förening och lokalt näringsliv ska sammanknyta för att diskutera bäsa möjliga nyttjande av varandra.

Lugnt och neutralt?

Aldrig

Istället viskas det mer än någonsin om vad som kommer att stå på agendan under timmarna i Scandics konferenssal.



KOMMER Limpan att hänga ut någon stackare med falskt efternamn under presentationen av Uniteds styrelse?






KOMMER Åke kunna visa upp Tomas och på allvar hävda att Sollentuna United inte kontinuerligt dopar sina spelare?






KOMMER
Thorsten att köra sin berömda Mårten Gås-look-a-like-show inkluderande "100 sätt att somna på fotbollsplanen" samt hetsätning av pajer på tid?






KOMMER Brille att hyras in på konsultarvode för att demonstrera för företagsledarna hur man smartast och mest effektivt använder ett mobilbälte?






KOMMER Bröderna Bluff att återupprepa succéunderhållningen från förra säsongens Sponsorbrunch?


Fansen var vilda

Be there, to find out...




Länktips:

stylebymatte.bratz.com







Påpekad nolla spräckt på Skytteholm



En snedträff ribba in i krysset.

En galen tackling som knäckte ben, benskydd och självförtroende på en stackars provspelande chilenare.

Ett distinkt disciplinerat försvarsspel.

Sen var nollan spräckt. Filip ligger inte längre hjälplöst sist i Februaris Winning Game-liga.

Vi på AlltidUnited säger Grattis!

ÄNTLIGEN!



Länktips:

www.folkessonsmode.aftonbladet.se

70-åriga tanter trängdes med 2-meters sälar på gymet

Vi håller för tillfället på att sålla. Vi skiljer agnarna från vetet. Mobben från eliten. Under ledning av furir Limpar genomleds idag ett tungt styrkepass i simhallens gym.

Alla antog styrkeutmaningarna olika. Belgian Blue gjorde efterlängtad comeback och stånkade sig igenom det mesta (skyllde på slatter-knä en gång) med imponerande styrka och vilja. Arshavin hade träningsvärk efter att ha placerat sig som 29:e bästa ryss i någon mini-Vasa för barn dagen innan och Stoneface såg som vanligt ut som han hade Botox inopererat i varenda cell som skulle kunna visa ett uttryck.

Filip Terland
, som tydligt har uttryckt önskemål om mer utrymme här på sidan då han tydligen är en "publikfavorit", gjorde ett bra pass. Imponerade med sin lårstyrka, explosiva hantellyft och djupa sensuella röst. Hade det inte varit för den förskräckliga nya "ser ut som en 70-årig kärring som vill bli häftig igen"-frisyren så hade man kunnat säga att Filip gjort en perfekt träning.
Frisyr á la Terland Filip Terland - 19 år.



David
ville försöka bli coolare och tatuerade in segergudinnan Nike på sidfläsket. Vi får hoppas att segergudinnan väljer att hänga med vårt gäng i år.

Till dagens svagaste utser jag Axel. Sin imponerande storlek till trots smög han omkring misstänkt i hörnen under passet och var upphov till mer än en bekymrad viskning. Både Wilow och Jeppe anklagade honom bakom ryggen för att vara en maskare. Vid Limpans avslutande mage-armar-program hade han också klara problem med de sista armhävningarna då det kändes som att "man släpade magen i golvet hela tiden."
Säll? Nej Axel vid armhävningarna


Därför är dagens säl inte Alexander Säll - utan Axel Sjöberg. (Med hans storlek kanske han dock räknas som sjölejon eller sjöelefant. Osäker. Får kolla upp det.)

Wilow hotade att sänka mig med en "saftig" tackling framöver. Det ska bli intressant.

Fotboll imorn - great success!

Flera steg framåt trots torsken i snön

Match nummer 2 för säsongen. Svag premiär med 0-0 mot Enhörna i bagaget. Nu väntade betydligt tuffare motstånd i form av Arameiska Syrianska, lag på övre halvan i ettan.

Förutsättningarna för matchen var speciella. Brunna IP saknar värme, och då det hade snöat i många timmar innan matchen förstod man att det skulle bli lite halkigt på planen, som var mer vit än grön.





I väntan på Ovechkin, Crosby och Sedinarna som börjar sin underhållning kommande vecka fortsatte tränarpar Lindholm/Limpar att på hockeyvis köra med helt olika uppställningar i varje halvlek. De flesta spelarna var disponibla för spel. Borta var båda vänsterbackarna, Anton och Hella, Dejan samt tidigare mer permanent skadade spelare.

Dagens förstakedja fick den här utformningen:

Säll

Filip - Axel - Afrim - Wilow

Freby - Saffe (C)

Jeppe - Badji - Landin

David



Matchen startar ganska bra för oss. Börjar ända nerifrån backlinjen där Afrim inte släpper något förbi sig, Axel är felfri i huvud- och passningsspel och Filip startar igång många anfall med riktigt bra passningar. Framförallt firar vi triumfer på högersidan där Jeppe har en riktigt bra halvlek och trampar runt Syrianskas vänsterback ett flertal gånger. Det är också efter en fin aktion av Jeppe som vi skapar matchens första målchans, men Davids skott blockeras och smiter utanför stolpen.

Hela halvleken spelar vi bra framåt. Mycket snygga kombinationer, men vi faller på att vi blir för plottriga sista tredjedelen, vi hade tjänat mycket på att ta mer avslut i vädret som var!

Syrianska gör istället 1-0 på en nick där Wilow lämnas ensam mot två långskånkar på bortre stolpen efter en frispark. Efter det får vi straff då Landin sprintat igenom på en fin djupledsboll och blir kapad av målvakten (Landin låg kvar länge och rullade i snön på marken och hävdade efter matchen att han fått ont i magen...). Tyvärr skjuter Badji bollen i stolpen och i stort sett i anfallet efter skjuter en Syrianskaspelare 2-0 på ett kanonskott ribba in.

Till andra halvleken byter vi som sagt hela laget och sätter in vår checking-line:

Briland

Filip - David L - Baran - Jens (C)

Christian - Folkesson

Eyüp - Guffen - Demba

David


Andra halvleken är jämn
. Spelet blir lite öppnare som det brukar bli i andrahalvlekar och båda lagen har chanser. Tycker ändå att det är viss fördel oss då Syrianska inte tillåts spela genom mitten där Christian och Folkesson är klart övermäktiga sina motspelare i duellspelet. Framåt snurrar Eyup, Demba och David (senare Badji) bra och flera gånger kommer vi till bra lägen där underlaget spelar oss lite spratt.

3-0 kommer tyvärr. I en snabb omställning spelas bollen snett-inåt-bakåt till en spelare som klipper till direkt. Brille gör en grym räddning men tyvärr tillåts en Syrianskaspelare vara först på returen och kan sätta 3-0.

Men mål gör vi. Och vilket mål sen!


Nej, det var egentligen ganska fult. Efter en kantfrispark från vänster dimper bollen ner hos Demba till vänster i straffområdet. Demba tar avslut men skottet blir lite missriktat och går mot den bortre stolpen där dagens vänsterback, jag själv, lägligt har placerat mig och kan sätta bollen i mål. Viktigt att göra mål och känna att vi spelade mycket bättre än förra veckan, förlusten till trots.

Noterat:

- Dejan kom utan mössa men håret glänsande av Natusan Bedtime Oil. Sedan snodde han Christians skor och tog plats mitt på den trånga bänken trots att han inte skulle spela. Han vet hur man tar för sig, den där serben.

- Mattias Folkesson har blivit Sollentuna Uniteds "Golden child", han ska alltid vara så speciell.

- Roffe Bluffs nypor blir bara hårdare med åren.

- Filip hade tufft med isfläckarna på högerbacken. Han ramlade en del.



Nu hejar vi på Inter borta mot Napoli ikväll!



Förlust med 3-1 idag

United:s divison II-herrar torskade med 3-1 mot Arameiska Syrianska på Brunna IP idag. Enligt sportchef Atilla var siffrorna lite missvisande, United hade bl.a. en missad straff vid 0-1 som kunde ändrat matchen ordentligt. Precis som förra helgen så gick tränarstaben runt på hela laget vilket innebar ett flertal byten i halvtid.
Eftersom Uniteds målskytt var Jens Åberg kan vi nog förvänta oss ett detaljerat matchtreferat senare under kvällen...
/Thorsten

Vem bangar på Peter Ijeh?

Dagens transferbomb på väg att brisera: Peter Ijeh på väg till Syrianska!

Who?

För de som kommer ihåg Peter Ijeh. Vann skytteligan för MFF men visade sig sedan vara en fotbollsprostituerad i klass med Niklas Karlsson och valde istället cashen i IFK Göteborg. Gick inte så bra och harvar efter ett mellanspel i FC Köpenhamn nu i Viking i Norge.

Nu är han alltså och snurrar runt i Södertälje för ett provspel med Syrianska. Varför då inte Sollentuna United? Med Anders och Andres skadade och en Belgian Blue som för närvarande gör 4 för Sollentuna United FK istället för FF, varför inte slå till?


"Han e targetspelarnas MAMMA!"



Hur beskriver man bäst en bra target? Targetspelarnas Mamma

Själv brukar jag kalla dem Carsten, efter den store Carsten Jancker.














Andra targetstjärnor? Luca Toni, Kevin Davies, Zlatan Ibrahimovic.

Hörde jag Micke Dahlberg?

Nej, självklart inte. Vi frågar Daniel Badjelan istället, som i diskussion om en för mig oklar targetspelare yttrade den klockrena beskrivningen.

 - Vad är det som gör honom till en så bra targetspelare?

 - Asså, han e targetspelarnas MAMMA!

Går inte att säga bättre.


Innebandy, handboll, basket, fotboll och stafett i mattdragning har alla betats av under veckan. Noterbart är att jag själv ligger i delad Winning game-topp före bland annat Filip som har 0 poäng.

Och ikväll fortsätter kampen.

En dag som chefstränare

Chefstränarrollen är ju precis som alla tränaruppdrag på ungdomssidan ideellt men ibland kan det kännas som ett heltidsjobb. Det är förstås bara kul eftersom det inte finns något bättre än att arbeta för att göra United bättre. Idag har jag, förutom att träna fotboll i Södertälje, suttit med Unitedmodellen. Unitdemodellen är det dokument som vi tog fram under 2009 för att visa hur vi vill att ungdomssidan ska fungera. Där finns allt från hur vi är organiserade till hur UnitedAkademin ska fungera. Inför 2010 behöver den putsas upp lite, vissa saker ska bort och några ska till. Låter kanske som en sjukt tråkig uppgift men det är viktigt att det finns på papper hur saker ska fungera. Så det är bara borra ner huvudet och skriva, skriva, skriva...
I söndags blev det "officiellt" också att jag kandiderar till styrelsen inför årsmötet om två veckor. Nu gäller det bara att medlemmarna röstar in mig, får kanske dra igång en valkampanj a'la amerikansk presidentkampanj! Kommer vara stolt om jag blir inröstad och jag ska se till att göra ännu mer för United!
Bloggen rullar på bra, Jens har dragit igång det på ett fint sätt med flera inlägg. På statistiken kan man se att folk hittat hit också, jäkligt kul! Hoppas vi kan fortsätta locka läsare!
/Thorsten
Längtar tills Vallen ser ut så här igen!

Att få styrketräna med Wilow - vilken grej!

Hans vader. Det går inte att sluta att fascineras av dem. De är pumpade, spänstiga och explosiva. Han hoppar nog högst i laget och snabbheten ska vi inte ens prata om. Bänkhoppen på gymet idag var ju bara pinsamma för en annan. Utklassning Niclas Wilow.
bra tryck



Låren. Jävlar vilka pjäser! Man kan ju tro att killen inte gjort annat än att lyfta skrot genom hela sitt liv. Går garanterat 3-4 mig på bara ett av hans två elefantlår. Han skulle vara klockren som sprutanvändare på plattan med de där venerna, de bara jobbar och jobbar!

Muckler



Magen får ju den nu så uppmärksammade "Jag-gör-45 000-situps-om-dagen" Cristiano Ronaldo att se ut som värsta slapptafsen hemkommen från "Biggest looser". 6-8-12-pack räcker liksom inte! Han har ett helt jäkla äggpaket under huden! Kan verkligen se framför mig hur han Rockytränat varenda vinter i Vibys kalla skogar. Gjort situps med trädstockar på magen och grejer. Shit!

svag



Armarna då? Tur att det är jag som är capt och inte den här snubben. Skulle ju slita ut en bindel i kvarten! Ruskiga biceps, han lattjar ju med bänkpressen på vikter vi andra inte ens vågar drömma om! Han skulle sopa mattan i Let's Dance, han skulle kunna lyfta tjejer på sätt man inte trodde varit möjliga. Vilken best!
Arms



Sist men inte minst. Ansiktet. Här talar vi manlighet i kubik. Grova käklinjer, buskiga ögonbryn, enorm skäggstubb, livsfarlig uppsyn. Han kan ju skrämma livet ur vem som helst med bara en blick.

ful


Ljög jag? Åfan!

Ciao


10 orsaker till varför vi saknar Bashar i Sollentuna United

1. Det finns inte längre några fotbollströjor i omklädningsrummet. Numera dominerar Curlingpojkarnas Abercrombie & Fitch-pikéer

2. Det finns inte längre någon som kallar varenda medspelare, motspelare och tränare för "storhuvud"

3. Det finns ingen man kan härma när man inte vet vad man ska göra.

4. Det finns ingen som kan göra dubbel översteg och en flick-flack i en enda kombo under pågående spel.

5. Det finns ingen som tycker om nummer 12.

6. Det finns ingen som tror att det är snyggt med Roberto Baggio-fläta.

7. Det finns ingen som saknar Johan Granberg längre.

8. Det finns ingen som ständigt spelar med shortsen uppdragna ovanför midjan i Barthez-stil

9. Det finns ingen (eller...kanske ett par tveksamma) som hävdar att man har "bra tillslag" och knappt når fram till mål från straffområdeslinjen.

10. Det finns inga riktiga artister längre.

Länge leve hopp Hopp HOPP!

Ciao

Det finns för få artister nuförtiden


0-0 i ojämn säsongspremiär

Första matchen - alltid speciell. Betyder rent resultatmässigt inte ett skit, men likväl är det en match man verkligen vill vinna. Ska ju liksom sätta prägeln för resten av säsongen. 

Vi körde med hockeybyten, bytte hela laget i paus. Väldigt ovanligt. Tränarna har ju dock tydligt poängterat att i de första träningsmatcherna ska alla få visa upp sig lika mycket. Det hela ledde till två helt olika startelvor, där bara David och Axel hade flyt nog att få spela mer än 45 min.

Första halvleks startelva:
Hella, dagens kapten, tillbaka på vänsterbacken efter ett skadornas 2009
Brille

Wilow - David L - Axel - Hella (C)

Folkesson-Saffe

Demba - Guffen - David G

Badji


Första matchen tillsammans för många av oss. Man märker det på spelet. Lite otydligt passningsspel, en del missförstånd. Vi är ändå relativt tajta bakåt och Enhörna, dagens motståndare, skapar bara någon enstaka chans. Framåt har David, Badji och Demba alla chanser till mål men avsluten sitter oftast lite för rakt på Enhörnas keeper.

Andra halvlek startar vi upp så här:

Säll

Filip - David - Baran - Anton

Christian - Jens (C)

Jeppe - Eyup - Landin

Dejan


Andra halvlek bjuder på lite bättre anfallsspel, men å andra sidan så känns vi klart sårbarare bakåt. Enhörna tillåts skapa en del via djupledsbollar och vi hamnar lite här och där i positionsspelet. Däremot så bör vi göra mål på de chanser vi skapar. Dejan får fler nicklägen än han haft tidigare i hela sitt liv och Landin visar sig vara för snabb för sig själv ett par gånger i friläge.


Summa summarum: 0-0 kan vi ändå inte vara nöjda med, men samtidigt inte dra alltför stora växlar på. Den närmsta månaden är en acklimatiseringsperiod för alla i laget och spelet kommer gradvis att bli bättre. Det var flera fina intentioner, och vi var två Enhörna-kapningar (Snake i första, Landin i andra) från två soprena frilägen. 

Citatet:

"Jag är lite sen, ser ni en poliskontroll ringer ni DIREKT!" (En stressad Filip Terland lät farsans BMW jobba på södra Stockholms motorvägar."Snygging





Här har vi förövrigt en annan bild på Filip
när han ska visa hur mycket
AIK:are han är. Bilden är visst från USA.
Vad bra han blir på kort, Filip.




Jalla!


Nu drar vi igång alltidUnited

Här kommer det i framtiden bloggas om Sollentuna United. Det mesta kommer troligtvis skrivas av lagkapten och superskribent Jens Åberg. Tanken är ni på ett smidigt och roligt sätt ska kunna följa vad som händer i Uniteds division II-lag. Tidigare har vi använts oss av Svenskafans.com men vi känner nu att det är dags att gå vidare och hitta en annan form att leverera läsbart material till alla er Unitedfans.
Förutom Jens inlägg kommer även jag bidra med lite inlägg om vad som händer i föreningen! Mycket nöje!
/Thorsten


RSS 2.0