Solariestekare, flygrädsla och hemsläp i Turkiet-quiz 2010!

 

Lägret väntar någon vecka bort. Ett träningslägers uppgift framför allt annat är att få gruppen tillsammans och skapa lagkänsla. Vi har många nya spelare, hur väl känner vi varandra?

 

Jag har tittat in i spåkulan och förutspått ett antal händelser som kommer att prägla resan. Men vem kommer att åka på en fjantig skada, vem kommer dominera vid poolbaren och vem kommer att vägra inkilning? Kan du svaren? (Bilderna är inte rätt svar utan bara för illustration...)

 

 

 

Vem kommer att gå och sola en extra gång på solarium innan resan och sedan neka att han gjort det?

 

1 – Guffen

X – Hella

2- Snake

 



Vems hår kommer att bli rödast i solen?

 

1 – Jens

X – Säll

2 – Ronnies skägg

 

 


Vem tål solen sämst?

 

1- Filip

X – Vedad

2- Säll

 

 


Vem kommer dricka flest Efes?

1 – Eyüp

X – Gordon

2- Belgian

 

 


Vem kommer att vägra inkilning?

 

1- Christian

X – Baran

2- Brille

 

 


Vem kommer att dominera vid poolbaren?

 

1- Thure

X – Bluff

2- Gordon

 

 


Vem har mest troligt flygskräck?

 

1- Dejan

X – Axel

2- Stoneface (dock utan att visa det)

 

 


Vem löper störst risk att bli utkastad från hotellet?

 

1 – Attila

X – Gabbe

2- Anton

 

 


Vem kommer åka första åket i vattenrutschkanan?

 

1 – Freby

X – Atilla

2 – Jeppe

 

 


Vem kommer att få skoskav av badtofflorna/sträcka sig i bubbelpoolen/bli matförgiftad eller någon annan skitskada?

 

1 – Dejan

X – Hella

2 – Anton

 

 


Vem kommer inte att få åka med hem för att han fastnat i landet och tvingas till militärtjänst?

1- Eyüp

X – Baran

2 – Bashar

 

 


Vem kommer få hemsläp?

1 – Belgarn

X – Burköl

2 – Gordon

 

 


Vem kommer att bli omfrågad att få bli hotellets nya affischnamn, sittande med en paraplydrink vid poolen, le in i kameran iklädd speedos?

 

1 – Gabbe

X – Folkesson

2 – Limpan


 


Vem kommer att påminna alla andra om vikten med solksyddsfaktor och kunna rabbla alla de cancertyper oförsiktigt solande kan ge?

 

1- Paul

X – Brille

2 – Dejan

 

 


Vem kommer försova sig till frukosten?

 

1 – Afrim

X – Belgarn

2 – Filip

 

 


Vem kommer tycka att 5 stjärnor är för lite på hotellet och kunna tänka sig att själv få betala för att få flytta till något mer passande?

 

1 – Folkesson

X – Wilow

2- Axel


 


Vem kommer att vara sur trots 27 grader och sol?

 

1 – Filip

X – Christian

2 – Stoneface

 

 


Vem ligger illa till inför inkilningen?

 

1 – Stoneface

X – Folkesson

2 – Övrig

 


Vem kommer att jogga på beachen istället för bredvid träningsplanen?

1 – Nordin

X – Anders

2 – Dejan

 


Vem kommer att få en tillsägelse av kabinpersonalen för att han inte stänger av sin iPhone vid start och landning?

 

1 – Gordon

X – Wilow

2 – Filip

 


Vem kommer att vara nöjd över sin kropp och gå omkring extra mycket utan tröja?

 

1 – Wilow

X – Stoneface

2 – Eyüp

 

 

 

Vem kommer att träna med långärmat trots värmen?

 

1- Hella

X – Saffe

2 – Folkesson

 

 

Den som tror sig ha den korrekta raden kan fylla i lämna till mig valfri dag nu under veckan!

 

Gör inga dealer, odds inte tillsammans med spelsyndikatet från Balkan (Vedad, Dejan), det kan vara det sista ni gör...

 


Vinster är alltid lite skönare


Det har klagats på att bitvis är för långt mellan inläggen här på bloggen (Folkesson klagar på det mesta det kommer igen på inkilningen...) så därför ska jag nu ägna mina sista 10 minuter på lunchen på jobbet till att förklara hur bra jag mår efter att vi slog Farsta med klara 2-0 på Bosön igår.

Farsta är ett rätt så osympatiskt och förjävligt gnälligt lag. Varenda närkamp är det någon som gnäller och vill ha frispark. Det var något vi skulle utnyttja såklart. Folkesson och undertecknad la därför extra stor vikt vid att knuffa, sparka och reta gnällmaestro nr 1 med nr 8 genom hela matchen. Vi lyckades rätt bra inledningsvis, och Farsta fick inte igång något spel över huvudtaget. Vi tappade det lite sedan, varpå Farsta tog över lite mot slutet av första, dock utan att skapa några målchanser.

Belgian Blue skyfflade in 1-0 efter att ha vunnit ett av de mer brutala motlägg jag sett med Farstas mittbackskoloss som själv säkert går på 90 pannor+. När Belgarn ville fram var det dock bara att göra som Wiklundh - vika ner sig.

En annan som oväntat nog tog hem en närkamp var Årets gnällspik 2009 Snake Enberg som visade på imponerande styrka innan han satte 2-0 mellan benen på Farstas keeper. Riktigt fin djupledsboll av Eyüp också!

Gordon hade en bra dag. Först ett riktigt imponerande inhopp där han gjorde sin bästa insats hittills i United. Klockren! Sedan stod han för en minst lika imponerande uppvisning på kvällen då han blåste en blond donna med väldigt onaturliga implantat helt av stolen med sin charm och sin manlighet inne vid Odenplan. Sättet som David Lundh lämnar dricks på borde Utbildningsradion göra en dokumentär om och visa för barnen i grundskolan...

Jag och Hella tillbringade eftermiddagen med att göra upp inkilningsplaner, det blir något alldeles extra i år...(Skulle Niklas Karlsson kunna tänka sig att komma tillbaka endast för lägret så att vi får kila in honom igen?)

Matchens prestation tycker jag ändå Farstas ytter står för som efter en dribblingsraid tappar ena skon, fortsätter dribbla och skaffar en hörna. Tycker Farsta är ett bra lag ändå som kommer göra bra ifrån sig i tvåan.

Vedad på plats innan matchen och kör frivillit ett individuellt styrkepass. Vad har hänt med världen?

Sammanfattningsvis så var det ju glöden som avgjorde matchen. Att gå in till matchen som om det verkligen varit en tävlingsmatch har det varit si och så med. Nu tände vi till, och fick resultat med oss. Bara att fortsätta på den inslagna vägen mot Akropolis på onsdag.

Wiklundh   Gordon - stekhet


Torrast ever?


När jag sökte i arkivet efter en passande gammal bild på Vedad att slänga upp så kom jag över detta guldkorn som är för bra för att inte lägga upp:

En väldigt ung Christian Freby är med sin buddie Jeppe uppe och kör med div 2-laget. Freby bjuder då på denna frisyr som enligt mig är helt episk.

Jag hävdar:

Det är ABSOLUT OMÖJLIGT att ha en torrare frilla än detta! (Även om Felsurr Carlssons frilla inte heller är direkt fuktig)



Vill gärna ha kommentarer på denna, särkilt från MontHella, killen som känner igen en torr frilla när han ser den
.

Vedad Kestendzic tillbaka till Sollentuna United


Hemvändarnas vecka det här. Knappt har Afrim hunnit komma tillbaka innan en annan välbekant gammal hjälte dyker upp på träningen med sina groteskt stora skor, sin torra juggefrilla och sina oslagbara pingislungor.

Talar såklart om den bosniske bombaren Vedad som dök upp på träningen igår för sitt första pass. Ska enligt egen utsago träna idag också, vilket i så fall bara det slår hans rekord från förra vistelsen då jag inte kan minnas närvaro på två träningar i rad från herr Kestendzic.

Mycket roligt att ha honom tillbaka dock, hoppas att övergången löser sig smidigt och att han kommer tillbaka till formen som 2008 nominerade honom som en av de bästa anfallarna i serien.

Extra skoj blir ju duellerna med exfrun Niklas Karlsson i Rotebro. Karlsson som enligt rapporterna härjar som defensiv mittfältare numera så vem vet, de två älskarna kanske får mötas i ett par nickdueller?


Välkommen hem!



Simon Afrim tillbaka i Sollentuna United


Med ungefär en månad kvar till seriepremiären mot Enköping har Sollentuna gjort klart med Simon Afrim som efter ett år som Division 6-proffs i Tyskland samt spel med Vasalund har kommit tillbaka till laget där han hör hemma.

Nummer 23 har blivit nummer 25 men Afrim är nog sugen på att visa att han fortfarande håller den höga klass som gjorde honom till en av de viktigaste defensiva pjäserna under avancemanget från trean och succéåret i tvåan.



Länktips: Gammal artikel från "Stars of United"

http://www.svenskafans.com/grusplan/turebergs_if/artikel.asp?id=214615

Sollentuna United på väg till Turkiet?


En av vårens snackisar har varit det eventuella träningslägret i Turkiet. Attila och Limpan hade bondat med någon turkisk höjdare vars pappa tydligen kom från samma bergsby som Börjessons pappa och på den vägen var det..."Kom se mitt hotell...allt bästa...gratis...jalla jalla!"

Kanske inte speciellt många som trodde att det skulle bli något av det, och om det nu skulle bli av: Vad skulle det vara för hotell?

Nu närmar det sig (11 dagar till avfärd) och vi vet inte fortfarande om resan blir av. Turkish Air strular hit och dit. Men vi hoppas ändå kunna åka! För att terrorisera alla hjärnor tänkte jag bara lägga upp små smakbitar på hotellet i fråga, så kommer vi alla kunna ta kollektivt självmord om resan inte blir av.

För det ser ju onekligen rätt schysst ut...(Terland och Säll ta med solfaktor i mängder...)





Verkar också vara barnvänligt, tur då vi har många barn. Ska bli kul att se Stoneface, Lill-Limpan och Axel kasta sig utför vattenrutschkanorna!


Men som sagt, än är inget klart, men hoppet är det sista som överger människan...

Länk till sida om hotellet:

http://www.limakhotels.com/arcadia/en/index.html

En slipover till Gordon


Gordon Gagballs beundrande uttalande om min Onoff-slipover tidigare vid fotograferingen idag fick genast mina tankehjul att snurra och det slog mig att jag jobbar i en riktig guldgruva. För vi har verkligen hur många produkter som helst som mina boys i Sollentuna United skulle ha nytta av. Därför, i lite försenad alla hjärtans dag-anda, låt mig dela med mig av lite presenter, eller snarare tips på presenter, som vi skulle kunna köpa till varandra.

Gordon (Wik)Lundh får sjävklart den välsittande slipover som Onoff gjort till stilsäkert mode. Passform och kvalité. Matchar den elaka huliganapproachen som Gordon gjort till sin på ett utmärkt sätt.



Jocke Kenne skulle kunna må bra av ett Wii Fit, om han nu ska "in och stå sina två matcher" som verkar vara hans mål. Då får det allt bli något bättre än den valrossen som desperat hoppade fram och tillbaka i målet utan att vara i närheten av några bollar på Bosön i veckan.

Dejan kommer att ha mycket nytta av Creatives nya, smidiga videokamera, Vado. Dels är själva namnet mer maffia än något annat elektroniskt som vandrar på denna jord. Men framför allt så kan kameran med framgång användas för dokumentation av utpressning och tortyr. Vilket kan vara ett snyggt och proffsigt sätt att redovisa veckans arbete för bossen...

Baran kan ju lika gärna ta och köpa Brauns nya eltandborste. "Svenskarnas favorit", står det stort och snyggt på förpackningen och inget kan ju passa bättre. Engagera sig i AIK, samåka med Bluff, och på sin Facebook hylla Coldplay av alla band...Svennigare blatte får man ju leta efter!

Den som vill mjuka upp Filip skulle ju kunna överraska honom med en fin liten Asus EEE PC. Denna smäckra lilla minidator skulle vara perfekt för Filip som på så sätt skulle kunna fortsätta vara online hela vägen mellan hemdatorn och träningen. Han skulle aldrig behöva lämna Ventrilo där alla hans kompisar (eller? kallar man folk man aldrig träffat IRL för kompisar?) plantar, ROFL:ar och speedhackar. Kom bara ihåg att inte välja en fånig färg! Svart är det enda rätta för überhomofoben Filip.

Man kan nästan tro att LG jobbade för Mattias Folkesson när de skapade den fina mobilen "Mirror". Den är helt enkelt skapt så att displayen är en spegel, och man kan hela tiden kolla in sitt eget söta ansikte! Inte illa va?





Snyggast idag på fotograferingen?


Wilow?
Folke?
Gabbe?


Nej, ingen av de hårfagra förhandsfavoriterna...

Överlägsen idag = "The man with the shoes" - Demba!

Lille Vilgot är redan en legend


När Beckhams krystade fram sin första unge Brooklyn dröjde det inte länge förrän engelska bookmakers satte oddsen på om Brooklyn skulle spela i landslaget, om han skulle ha nummer sju, om hans skulle testa mohikanfrisyrer, om han skulle vara otrogen offentligt mer än tio gånger osv...

I dagarna har något ännu större hänt. Sollentunalegendaren Ronnie Hellberg och sambon Cecilia har blivit föräldrar för första gången! En liten Vilgot har sett dagens ljus och jag vill passa på att sända ett stort grattis till föräldrarna och hoppas att alla mår bra!

Vilgot är ett fornsvenskt namn som betyder "Den väntande goten", vilket översatt till fotbollstermer borde innebära en spelartyp någonstans mellan Michael Ballack och Oliver Kahn, då goterna var en av de mest framstående germanska folkstammarna.

Men, med en farsa som Ronnie så kan man tidigt slå klart att Vilgot varken kommer att behöva dras med Kahns brutala borstfrilla eller Ballacks korta krull. Jag gissar att det är långt hår redan från unga år som gäller, gärna matchat med Burberry-piké och Gucci-sneakers (och då garanterat dyrare än Terlands fejkvarianter av märkesskor...).





Som den hobbybookie jag själv är då så tänkte jag här lansera de oddsen, spelbara och icke spelbara, som Vilgots inträde i världen har skapat.


Vilgot prioriterar funktionalitet före stil
- 100.00
Vilgot får smeknamnet "felsurr" - 95.00
Vilgot första ord blir "Enberg" - 88.00
Vilgot köper sina dojor på Skopunkten - 80.00
Vilgot behöver köa på Sturecompagniet - 50.00
Vilgot blir lagkapten i sitt fotbollslag - 8.50
Vilgot får plocka ner 5:an från taket när det är dags för spel i Sollentuna United - 3.50
Vilgot har den dyraste barnvagnen - 2.20

Ej spelbart:

Vilgot kommer att vara kortklippt
Vilgot blir en dålig passningsspelare
Vilgot blir en baby-stekare


Om någon vill sätta några kronor kan ni anmäla det till mig (Om ni vill ha 500 gånger pengarna för Barca som CL-segrare kan ni vända er till Wilow).

Har febrilt försökt få med nazin på något sätt genom hela texten, men det låter ju så fel hur man än gör det.

"Vilgots första ord blir nazi"
"Vilgot kommer att förstå storheten i nazin"
"Vilgot blir bäst på nazis i sitt lag"

Nej, nazin är en fantastisk sak på fotbollsplanen som på grund av rådande censur inte alls kan användas som den förtjänar i text.

Återigen, enormt grattis Ronnie, och vi hoppas få träffa den lille stjärnan så snart som möjligt!




Nytt kryss - 1-1 mot Bollstanäs


Försäsongen förde oss på onsdagskvällen till Bollstanäs IP för tredje matchen på en vecka. Efter 3-3 mot Spåret i helgen så ville vi gärna ha en vinst, och framförallt släppa in mindre mål.


Startelvan:

Brille

Wilow - Lundh - Afrim - Hella


Freby - Christian


David - Jens - Eyüp


Badji


På bänken:

Säll, Folkesson, Filip, Demba och Axel.


Första halvleken börjar ganska öppet. Bollstanäs visar att de är ett spelskickligt lag som verkligen vill rulla bollen. Ibland är de lite övermodiga vilket leder till att vi kan bryta högt centralt i banan och skapa målchanser för både mig själv, Badji och Eyüp, som smackar iväg en vänster i ribban.

Efter ett par fina kombinationsanfall där vi faller på sista touchen gör vi 1-0 när jag spelar in till Badji med en hård passning från vänster. Badji tar med sig den lugnt i steget och sätter 1-0 precis under ribban, bra avslut! Badjis fjärde på två matcher. Någon minut senare är Badji nära att göra sitt andra när han försöker volleyskjuta Davids helt perfekta inlägg precis framför mål. Ett framstucket huvud där istället och vi hade antagligen haft 2-0.

Efter att Bollstanäs haft ett mål bortdömt pga offside efter en barnföbjuden retur så lyckas de ganska nära inpå pausvilan kvittera till 1-1 efter att de tagit sig runt på vår vänstersida och fått in ett inspel som går tvärsigenom straffområdet till en fri spelare som på bortre bredsidar in 1-1.

Paus.

Vi ligger kvar med samma lag inledningsvis förutom att Afrim byter med Axel pga ryggont. Bollstanäs inleder andra bäst där de med riktigt fint passningsspel för matchbilden. Vi är lite för odistinkta, söker inte upp bollen ordentligt och är alldeles för dåliga på att ta initiativ, framförallt utan boll. Bollstanäs skapar också en bra målchans precis i inledningen men Säll räddar nicken med en akrobatisk räddning.

Vi får in mer energi i laget när Folkesson, Filip och senare även Demba hoppar in. Bollstanäs fortsätter med ett bra passningsspel, men vi börjar kännas lite tyngre och pumpar på bra framåt. Ett par instick i djupled resulterar sånär men glider iväg i det våta konstgräset och jag själv pangar bollen till inkast istället för att frispela David vid ett friläge i straffområdet. Även Matte har ett bra läge när han spelas fram av Demba men får för mycket fot under bollen.

Vad vi framförallt börjar göra i andra halvan av andra halvlek är att vi vågar sätta bollar hårt, längs marken, framåt från backlinjen. Framförallt Filip och Lundh ger både mig och Badji många riktigt fina bollar att jobba med i andra halvlek, som ett resultat av att de defensiva mittfältarna med rörelse får bort stora delar av motståndarnas mittfält. Med lite piggare ben och bättre tajming i de sista passningarna skulle vi kunnat skapa ännu mer i efterdyningarna av de många perfekta uppspelen.


Summa summarum en okej match mot ett motstånd som verkligen överraskar, jag var imponerad av Bollstanäs spel. Vi gör det riktigt bra stundtals offensivt, även om en del ben, typ mina egna, stumnade lite i andra halvlek. Det vi främst faller på är vad Paul tog upp i halvlek, vi ligger ofta bara någon meter fel i försvarsjobbet för att vi "fuskar" lite i överflyttningarna. Detta fusk leder dock bara till att man får springa ännu mer än vad man skulle ha behövt om man bara tagit de där extra stegen från början. Som en följd till detta tillåter vi spel igenom oss på ett sätt som inte ska vara nödvändigt.

Positivt från matchen:

+ Det offensiva kombinationsspelet. Exempel i första när Hella sätter igång ett kombinationsspel med mig och Badji och detta leder hela vägen in i motståndarnas straffområde.

+ Sälls målvaktsspel. En lysande räddning på en nick samt bra i igångsättandet av spelet, både med fötter och kast.

+ Inhopparna
, där framförallt Filip som ett ånglok drog igång laget. (Vilket stärker mina teorier om att Filip som lillgammal sprang omkring och lekte tåg på fotbollsplanen. "Akta! Här kommer Filip! Tufftufftuff!")
Ångloket Terland


+ Badji målskytt igen




Mindre bra:


- De klassiska United-dipparna i spelet. Vi kan spela bra 15 min för att sedan tappa allt i 5. Det är inte okej.

- Kylan/tajmingen i de sista passningarna/skotten


Vidare kan man notera...

...att Folkessons v-ringade underställ är fantastiskt. Inte sedan Lukas Strömbergs diarréfärgade polotröja har ett underställ fått så mycket uppmärksamhet.

...att Roffe verkade njuta över att känna snöbollskrasandet av min inflammation i knät. Han bad även alla andra närvarande i rummet att känna på det.

...att Hellkurd var riktigt pigg och tillbaka på riktigt.

...att Christian Antonio inte gillar Umbro.

...att Stoneface (småskadad) gjorde om möjligt ÄNNU mindre väsen av sig än vad han brukar.

...att Wiklundh originalet vek ner sig och att kopian (Wik)lundh inte hade siktet instället på nickarna. Dock cred till att han var först på varenda hörna. Men frisparken? Nya Predator och allt? Var det för att Christian inte kan peta?

...att ett av de stora samtalsämnena var om nyklippte Paul hade låtit lockarna falla hos Toni & Guy eller inte.

...att folk börjar ta Inter på allvar nu. Oj vad jag hoppas på Inter-Bayern München!


Sho



Eto'o

Eto'o.


Nu är du bättre än Zlatan.

Fy vad feg jag var som inte vågade sätta en hundring mot Filip, vunnit på X2. Det var ju inte ens något snack om saken.

Shit vad skönt.


Ska förbannelsen brytas ikväll?

När Real Madrid åkte mot Lyon förra veckan var det tydligen sjätte året i rad som de åkte i åttondelsfinal. Sjätte, det är rätt många gånger med tanke på de nätta slantar de har slängt ut under senare år. (Spanska ligan överhypad? Jag svarar JA på den frågan.)

Med deras fiaskon i perspektiv så känns det nästan som om mitt bespottade Inter får allldeles för mycket skit. Inter har åkt 2 gånger i åttondel, yes, men alltid mot lag som gått nästan hela vägen fram.

För att det inte ska bli ett tredje år på raken så krävs det då alltså att man behåller nollan intakt borta mot Chelsea ikväll. 2-1 hemma är inte jättebra, men inte heller ett jättedåligt resultat. Och finns det något som Inter kan är det att spela 0-0. Slipper vi Muntari på planen kan vad som helst hända!




Sollentuna United då? Genomförde ett styrka+löpningpass igår utan mitt deltagande. Ägnade mig själv åt världens mest överambitiösa initiativ då Onoff fått för sig att man behövde ha öppet till 22 för ett extra "Lager-röj". Vi hade vår sista kund för kvällen 19.40...

Vi fortsätter idag med ett fotbollspass på Bosön, planen där Matte Folkessons kondis får Belgian Blues att se ut som en EPO-Finne lagom till hemma-VM. Jag hoppas på lite Winning Game, vi kanske kan testa på att tävla i vem som tejpar snyggast eller kan fylla vattenflaskorna fortast och dela ut en 14-15 poäng?!


Tur att inte Martin Palermo spelar med oss

Ofta man får tre straffar.

Möjligtvis har jag spelat någon match där mitt lag fått två straffar, men garanterat aldrig tre.

Det är inte lätt, psykologi på hög nivå. Tur då att Badji var lite kyligare än världens mest kända (och enda?) hattrick-skytt i missade straffar, Martin Palermo. Helt sjukt är detta.

http://www.youtube.com/watch?v=FD93d2Blkhc

Tror att en stor del av missarna ligger i frillan, bland det absolut värsta jag sett. Utklassar Frebys torra och Filips stora med hästlängder.


Såg Ronaldo dra in en frispark till nyss. Han är inte bättre än någon av oss som försökte, med specialansats och allt, i pausen i lördags. Han är bara lite jämnare. Särskilt Tomas verkar ju dock vara något på spåren när det gäller frisparksskyttet, där kan det vara något stort på gång.

Hellas och Badjis frisparkar däremot ska vi tala tyst om. Inte ens Hellas klart passionerade och fuktiga frilla orkade lyfta upp den sorkdödaren över marken. Badji hade det motsatta problemet...


Noteringar från matchen:


- Folkesson frågar dödstrött domaren hur långt det är kvar att spela (i första halvlek) och får svaret "22 minuter". Sedan står han i TV-intervju efter matchen och hävdar konditionsstyrkan vara hans främsta egenskap som fotbollsspelare...

- Nu måste vi väl redan ha klarat av årets konstigaste baklängesmål?

- Skönt att Gabbe Bustad-Öberg-Enberg-Dahlberg-Enberg fått göra debut. Tyvärr skadad men förhoppningsvis inget farligt för det såg bra ut spelmässigt.

- Gutte Källberg. Legend.
# 1 - Skägget. Verkar inte bara Christian Bin Laden som hakat på skäggtrenden i vår. Gutte bar upp ett riktigt Busterskägg med manlighet och stil. Synd att inte stjärn-Gutte är ett med datorer direkt så om någon ser honom får ni gärna vidarebefordra denna hyllning.
# 2 - Citatet.  - Men Gutte, borde inte du vara och kolla på Freddan, Rotan spelar ju sin första match idag?
- Skämtar du? Någonstans får man väl dra gränsen!


Respekt

- Linjedomaren på vår sida hade tre av tre fel inledningsvis. Alla felen drabbade oss och särskilt mittbacken från Norrlands Guld-reklamerna.

- Spåret fick inte bara tre straffar emot sig. De fick dessutom en (synnerligen solklar) frilägesutvisning på Micke Nilsson look-a-liken i backlinjen. Tur då att de hade Niklas Bendtner redo att slänga in från bänken!

- Axel var inte direkt nära att förlora någon nickduell.

Matcherna duggar tätt nu. Dags igen på onsdag mot Bollstanäs, där jag har ett litet förflutet. Ingen aning om uppställning eller vilka som spelar, det får veckan utläsa!


3-3 mot Spårvägen

Referat av Micke Thorsten från sollentunaunited.se

Badji bjöd på tre straffmål
United tog emot Spårvägen i inomhushallen på Bosön och kunde efter tre straffmål av Daniel Badjelan lämna Lidingö med oavgjort. Trots ett visst spelövertag för United lyckades motståndarna göra tre mål även de. 


Med drygt en månad kvar till seriepremiär tog Uniteds division II-lag ikväll emot Spårvägen på Bosön. United har i de här första träningsmatcherna gått runt på många spelare, när vi nu närmar oss serien lär vi mer och mer se en startelva utkristallisera sig.

I dagens match startade United med följande lag:

 

Alexander Säll

Filip Terland - Baran Coskun - Gabriel Bustad.Öberg - Niclas Hellsten

Jesper Limpar - Christian Freby - Mattias Folkesson - Demba Jagne

Daniel Badjelan - Provspelare

 

Matchen inleds ganska dåligt för United, man får många anfall som är för korta och där Spårvägen tillåts ställa om snabbt. Efter drygt 25 minuter kommer 0-1 när Spårvägens högerytter får iväg ett tidigt inlägg som överraskar backlinjen. Spårvägens anfaller får en touch på bollen som går i en båge över Alex i mål. Trots att han får en hand på bollen går den retligt in i mål.

 

I 30 minuten kommer en av Uniteds bättre chanser i första halvlek. Ett hårt skott som målvakten lämnar retur på och Hella är så när där och petar in den. Tyvärr följer 2-0 målet där Spårvägens ytter snubblar med sig bollen när han utmanar vår backlinje. Bollen hamnar framför fötterna på anfallaren som enkelt kan rulla in 2-0 till Spårvägen.

 

Tio minuter senare hettar det till när Badji kommer en mot en från halva plan. Dragningen förbi Spårvägens back är snygg men han fälls tydligt och domaren visar korrekt upp det röda kortet. Eftersom det är träningsmatch fick dock Spårvägen slänga in en ny mittback. Frisparken som följer leder inte till någonting.

 

Med bara någon minut kvar av första halvlek får United straff efter en brysk tackling i ryggen. Badji är iskall och lägger in den i höger hörn. 1-2 i halvtid.

 

Femton minuter in i andra halvlek är det dags igen, Spårvägen är upprörda medan United tycker det är solklart, precis som det brukar vara med straffar. Badji gör dock inga misstag utan sätter den här gången bollen i vänstra hörnet.

 

Tyvärr kommer återigen ett baklängesmål och den här gången är det väldigt slarvigt. Axel, som kommit in på mittbacken, tappar kollen över sin motståndare men ser ändå ut att få en tå på bollen tillbaka mot Alex i mål. Alex missar dock bollen och får jaga den medan den långsamt rullar mot mål. Han hinner dit i tid ser det ut som men linjedomaren viftar för mål, samtidigt som han slår en bakåtkullerbytta (svårt att vifta och springa bakåt samtidigt). Väldigt underligt mål men 2-3 är ett faktum.

 

United ger dock inte upp utan jagar en tredje straff, förlåt mål, och lyckas med detta när Jens, som kommit in på mittfältet, blir fälld. Badji slår straffen så att målvakten räddar den men slår själv in returen. Hattrick av Badji och kvitterat!

 

Resten av halvleken dominerar United kraftigt men utan att skapa de där glasklara chanserna och framförallt göra mål. Med 3-3 med sig är det ändå tydligt att United var det bättre laget men måste sluta bjuda motståndarna på enkla mål.

 

Intervjuerna här nedanför är med Daniel Badjelan, Mattias Folkesson och Jens Åberg. Jag beklagar den dåliga ljudkvalitén som beror på avsaknaden av mikrofon och en pågående match i bakgrunden :) Mycket nöje ändå! Glöm inte heller att kolla in alltidunited.blogg.se där Jens ger er allt om Uniteds division II-lag.


 


En torsk är precis lika äcklig som en riktig torsk

Överallt finns de. Reklamen för TV 3:s nya storsatsning "Stjärnkockarna". Mange Schmidt, Peter Swartling och några till ska "släppa loss sina lustar i köket".

Kan inte tänka mig något jag mindre skulle vilja se. ("Svenska Hollywoodfruar" har ju höjt sig avsevärt även om jag fortfarande saknar Fru Folkesson i programmet".)

Dock så fick Stjärnkockarna mig att tänka lite kring veckans mest aktuella matbegrepp kopplat till Sollentuna United - torsk. Det blev ju en torsk, 2-3, mot Farsta i onsdagens Stockholm Cup. Inte så mycket att säga om egentligen. De utnyttjade sina chanser klart bättre än vad vi gjorde.

Vad är då egentligen en torsk. Man kan tala i all oändlighet om att "resultatet kommer i andra hand", likväl är en torsk det sämsta som finns. Ingenting kan som en torsk få mig att känna mig riktigt, riktigt dålig. Jag blir helt enkelt en sämre, mindre värd person efter en torsk. Går runt och känner mig skit och vill inget hellre än tillbaka på planen för att visa att vi är bättre än så här.

Grå och smaklös. Alltid veckans sämsta mat i skolan. Jag har inte speciellt många superlativer att ösa om torsken som maträtt. Och lika värdelös är den i fotbollsform. Det är slut med dem nu. Jag vill inte ens smaka på en enda torskjävel till den här säsongen. De är svåra att undvika, men vi måste undvika slappa matchstarter som den senast. Att huvudet inte var på plats på samtliga går inte att argumentera emot. Sedan om det beror på otillräcklig uppvärmning låter jag vara osagt, men vi måste verkligen ha skallarna påkopplade direkt från början framöver.

Äckliga torsk!

Jag känner ändå en, efter torsk, ologiskt positiv känsla för laget och för säsongen. Jag tycker att vi har många riktigt bra spelare i truppen, och när vi spelar ihop laget och spelsystemet tror jag att vi kommer att överraska.

Lite roliga saker från matchen ändå!

- Brilles vägran till att, pga skaderisken, stå i mål med en väst på var stor humor. Låt gå att man argumenterar emot stora halskedjor, rugbydobbar och Kabba Langley som hälsofaror, men en väst! Då skulle man inte kunna genomföra många träningar...

- Snaken har inlett sitt målgörande, förhoppningsvis många fler framöver!

- Tomas blev kallad "tjockis" av planens fetaste spelare

- Bra insats av inhopparna, framförallt Badji och Filip

- Jag behöver skaffa ett hårband alternativt klippa mig


Ny match mot Spårvägen imorn, återigen rotation på schemat så det blir ny uppställning igen...vi har en STOR trupp!

Stockholm Cup mot Farsta ikväll

Årets första tävlingsmatch står för dörren. Ikväll spelar vi mot FOC Farsta i Stockholm Cup. Vet absolut ingenting om dem, de vann sin division tre-serie förra året och är alltså nykomlingar i tvåan. De brukar vara rätt så bra när vi mött dem ireservlagsserien så jag utgår ifrån att det är ett bra motstånd vi möter.

Efter en veckas uppehåll har vi kört igång med ett styrke- och ett bollpass. Det var ett ganska så enkelt pass igår utan någon vidare fyssk belastning, vi får hoppas att alla som ska spela är pigga ikväll!

Tyvärr är det många som inte blivit spelklara ännu, och därför inte får medverka i kvällens match, men laget komem i alla fall att se ut så här:


Brille

Wilow - Lundh - Axel - Anton

Christian - Saffe

Snake - Guffen - Jens

Belgian Blue


På bänken har vi med Hella, Filip, Baran, Badji plus någon mer (osäker på vilkaso var spelklara och inte)




Hittade också denna sköna läsning på internet idag, som visar att jag en gång i tiden rankades högt av landets datanördar:


http://forum.fmsweden.se/viewtopic.php?t=6501

Sug på den ni!



A bientôt, le blögg!

Passar på såhär i breaket att ta en snabbis till Paris, för att vara världens bästa pojkvän i ett par dagar. Har precis tagit reda på att hotellet vi ska bo på ligger granne med Parc des Princes, som jag självklart ska ta mig en titt på. Kanske är jag räddningen för det ständigt underpresterande Paris Saint Germain?

De första väderprognoserna talade om strålande solsken, de senaste om snöblandat regn. Känns som att jag är så luttrad efter denna vintern att inget väder kan ta knäcken på mig...

Ses efter helgen, pigga och glada. Får se om ni känner igen mig efter en helg i kulturens, fashionismens och baskerns tecken...





Au revoir, mes frères! (Typ franska för "aidi jag taggar, brorsor")

Vad gör man under en vecka utan fotboll

Efter de första två tunga månaderna, två månader med klart mindre fotboll än två vanliga månader, har vi belönats (?) med en ledig vecka.

Vad gör man då?

Man går ofta och klagar över att "Åååh vad segt att träna hela tiden, vad håller man på med egentligen?". Men, så fort det är ledigt blir det sååå rastlöst. Shit, vad trist det skulle bli i längden utan fotboll.

Utan träning hamnar man ju mest hemma vid datorn eller TV-spelet. Visst finns det mycket kul på internet men när man gjort rundan aftonbladet-facebook-hotmail-alltidunited-svenskafans-inter.it-facebook igen börjar det bli rätt så tradigt. Botten är nådd när man går in på sollentunaunited.se och hoppas om någon anonym tyckare har frågat något mer om var Kabba spelare i våran gästbok. Ett nytt inlägg varannan månad ungefär.

Då är det bättre fart här på bloggen. Verkar ju vara riktigt populärt att skriva under synonym och jag verkar själv ha en stalker som är avundsjuk på mitt namn. Om mitt namn ska användas, då får det vara till nåt bättre än skiten som kom upp senast. Jag är trots allt almighty här på sidan, och tar bort sånt direkt.


Jag spelar Bundesliga med Hamburg på FIFA 10 för att fördriva tid här hemma nu. Spöade precis Bayern München med 3-2 på Allianz Arena. Tänkte på Filip och hans skrattretande tro på Bayern i årets Champions League. Nej du, det blir Samuel Eto'o som avgör CL-finalen, som vanligt.

En trevlig video som får allt mer träffar på Youtube är denna - om Gabbe och hans polare som hängde på Jet-Set Matte ut i Stockholmsvimlet och milt sagt fick en chock...

http://www.youtube.com/watch?v=gY4wcrSyR-A


Snöstorm ute nu igen. Ta oss till Turkiet.



Gagbollen uppe för granskning i "Boston Tea Party"

Jaha. Då har även Filip och Fredrik hakat på trenden som startats av allas vår Gordon.

I dagens Boston Tea Party testar nämligen Fredrik på att ha en gagball i munnen när han låtsas vara döv.

De ställer sig också frågan "Varför har man gagball?"

Svaret - att man gillar undergivelse, man vill känna sig ungefär som en gris med ett äpple i munnen på julafton.

Vad har du att säga Gordon, är de rätt ute i sina funderingar?


RSS 2.0