VM-tipset: Rooney regerar, Folkesson floppar


    Ett hårt och ovisst VM-tips är till enda. AlltidUnited publicerar här den slutgiltiga ställningen med tillhörande kommentarer!



    1. Rooney 688

 

Mannen med världens bästa spelsinne visar sig också vara vassast när det gäller tippning. Har hela tiden legat med i toppen och lyckades hålla undan ända in i det sista. Välförtjänt seger. Nu väntar vi alla med spänning på att se Dior-blöjor och Baby Suit by Marc Jacobs på Vilgot efter sommaruppehållet!

 

    2. Per Wiklundh 683

 

Stor-DN har hela tiden legat med i toppen tack vara ofattbart feg tippning. Hade 0-0 eller 1-1 som resultat på över 80% av matcherna. En seger för fotbollen att han inte tog sig ända fram!

 

    3. Dejan 681

 

När Vedad vacklade var Dejan hela Balkans hopp och han var nära att nå hela vägen fram med en ruskig finish. Tyckte att han tippat ”sjukt bra” egentligen och skyllde det mesta på domaren som inte gav serberna straff mot Australien.

 

    4. Limpan 680

 

Stortippare Limpar är nära, men når inte hela vägen fram i sitt egenarrangerande tipsmästerskap. Misstänkts av Attila ligga i toppen tack vare fusk, men med den rutinen denne man besitter vore allt annat än en topplacering att räkna som en sensation.

 

    5. Wilow 672

 

Visar att curlinggenerationen kan mer än inkassera veckopeng och glida runt med solglasögonen i pannan. Höll sig stadigt på övre halvan, viket förvånade många eftersom hans första tips som vinnare av VM var ”Barcelona”.

 

    6. Gutte 668

 

Stor-Judas (Han som hänger med oss till bortamatcherna och sen i sällskap med Rotans tränare går och frågar Wilow om han är sugen på att flytta norrut) tar en stark sjätteplacering, vilket förmodligen är långt bättre än vad den yngre, alkoholiserade generationen av Källberg-klanen hade klarat av om han varit med. Var till exempel ensam om att se Mexico gå vidare från grupp A eftersom han har stark tilltro till folk i mustascher.

 

    7. Thure 659

 

Thure G Grogg blir bästa brorsa genom att placera sig drygt 20 pinnar högre än broder Bluff. Jobbar hela tiden i skymundan. Ger intrycket över att veta mer om t-shirts olika tvättgrader än Argentinas löpvägar, men skenet bedrar. Fick också för sig med ett par whiskey i kroppen att Nya Zeeland skulle lämna VM obesegrade, vilket de också gjorde.

 

    8. Vedad 656

 

Här har vi en man som är besviken med sin placering, må jag lova! Rykten säger att Vedad satsat 10 000 kr istället för de vanliga 100, bara för att säga att han kammat hem 13 000 istället för 3 000 när han vunnit tipset. Han gör visserligen en habil insats, men är långt ifrån tätstriden och hamnar i ett tråkigt ingemansland. Sägs ligga pyrt till för avrättning av spelsyndikaten hemma i Bosnien, som satsat stora pengar på att Vedad skulle ta hem detta.

    9. Otto 649

 

Den första outsidern? Vem fan är Otto? Jag ser Schassens hund i ”Knasen” framför mig när jag hör namnet. Helt okej tippat ändå, Otto. Helt okej.

Otto.

 

    10. Eyüp 647

 

Mini-turken som drömmer om att få spela med flippar-brodern Kayongo-Mutumba i Videoton presterar över förväntan i tipset. Har verkligen dragit nytta av de sydamerikanska lagens framfart, då han hyser förkärlek till spelare under 150 cm. Svär själv på Mammas död att han hade vunnit allt om Turkiet varit med i VM.

 

    11. Håkan 641

 

Målvaktstränar-Håkan (Som Fet-Kenne hävdar kallades ”tvåan” för att han alltid låg steget bakom) tar målvaktsplatsen i VM-tipsets startelva (Säll och Brille var inte ens med. Svagt.). Har hela tiden stadigt hållit sig på övre halvan, utan att hota toppen eller riskera att falla bakåt. Håkan är VM-tipsets Halmstad BK.

 

    12. FT 640

 

Vaskarns orubbliga tilltro till Tyskland firade delvis stora triumfer, men bidrog också till Dejans livs lyckligaste dag. Då Filips fotbollskunskap i övrigt sträcker sig Bayern München, deras amatörlag samt deras juniorer, får hans insats räknas till slumpen och turen. Han gjorde antagligen en Harry Boy, alternativt hyrde någon stackars nörd som fick tippa åt honom.

 

    13. Bluff 635

 

Roffe Bluff krigade länge i täten, men hans kunskaper löpte inte linan ut. Mycket av hans framgångar låg tragiskt nog i fegspel. Dominerade stort första rundan då VM var ett potpurri av fegspel och defensivt präglade matcher. Sägs ha tagit trettondeplatsen hårt, då han såg segerpremien som perfekt för att fylla förrådet med polsk vodka för ett år framåt.

 

    14. Lilla DN 634

 

Den regerande mästaren har verkligen gått ner sig. Är numera en superanonym sidledsrullare (Tänk Niklas Karlsson i tipsform) i tipsets mitt. Som så ofta drabbades han av hybris efter segern i EM-tipset och såg sig själv förutspå saker som ingen annan kunde se. Några exempel från Antons tips: Brasilien-Nordkorea 3-6, Sydkorea-Mexico 9-0 och England-Algeriet 3-0 (Vem faaan tror att England kan göra fler än ett mål?).

 

    15. Afrim 633

 

Simon hade i grunden ett helt okej tips som definitivt hade kunnat vara med och fightas högre upp i tabellen. Han faller dock på sin enorma övertro på Portugal, trots att Ricardo Quaresma inte ens var med i truppen. ”Ronaldo kommer LÄTT att slå nytt målrekord i VM”, deklarerade Afrim sakkunnigt och tippade bland annat en 6-0-seger för Portugal mot Brasilien. Vi får nog sluta att kalla Ronaldo för bäst i världen nu va, Afrim?

 

    16. Ake Beercan 63

 

Åke är rätt ute i många av sina tips. Pluggade på lagen och spelarna ordentligt inför VM vilket verkar ha gett helt okej effekt. Tippade till exempel att Argentina skulle gå rakt igenom sin grupp med idel segrar eftersom ”nian, tian och elvan är bra dom”.

 

    17. Jossan Limpar 628

 

Ytterligare en outsider på tipset. Den yngste i Limparfamiljen visar med sin mittenplacering att framtiden är säkrad.

 

    18. Saffe 626

 

Fick stressa ihop ett tips innan det bar iväg på smekmånad i Tunisien. Det märktes, det blev aldrig någon riktig stil på tipset och Saffe lyckades aldrig lyfta från nedre halvan.

 

    19. Jens 620

 

Var länge supersämst och fick inte in ett helt korrekt resultat förrän i sista rundan. Steg då som en raket och var listans störste klättrare i slutet. Är ändå fruktansvärt missnöjd med att hamna bakom stolpskott som Eyüp, Bluff och Filip. Det ska inte få vara så dåligt!

 

    20. Paul 619

 

Paul gillar att framställa sig själv som något slags facit när det gäller kunskap i sport och då fotboll i synnerhet. Hans svaga VM-tips visar dock att detta inte är något annat än väldigt dålig självkänsla. Tillhör den gamla skolans anglofiler, som anser att brittisk fotboll på leriga planer är den enda sanna fotbollen. Eftersom England hade flest Liverpoolspelare borde de logiskt sett också vara världens bästa lag, men icke.

 

    21. Freby 618

 

Gick miste om sitt solklara favoritlag när Ukraina inte lyckades kvalificera sig, men hittade ändå ett par favoritfrisyrer i Ji Sung Park och Holger Badstuber. Hans bottenplacering var väntad då han hellre krökar med flickvännen på fritiden än tittar på fotboll.

 

    22. Badji 610

 

Människor med skev världsbild lyckas sällan i denna typen av tävlingar. Så också Badji, som jämställer Ali Daei och Ali Karimi med Zinedine Zidane och Ronaldo. Även om inte Iran var med och trackade hans objektivitet hade han stora problem, framför allt inledningsvis. Är en sann fotbollsromantiker och tippade allt som oftast med hjärtat framför hjärnan, vilket alla 0-0 och 1-1-resultat obarmhärtigt utnyttjade.

 

    23. Atilla 609

 

Superflopp. Var med i tätstriden efter första rundan men sjönk sedan snabbare än sitt eget självförtroende vid den turkiska passkontrollen. Sammanfattningsvis kan man slå fast att Attila inte var, likt Per Wiklundh och Bluff, till annat än fegspel och firade sina största triumfer i förstarundans defensiva fotboll.

 

Sportchefen kan inget om fotboll

 

    24. Zimdahl 607

 

Who?

 

    25. Jansson 606

     

WHO?

 

    26. Gabbe 606

 

Tänkte efter. Tänkte efter ännu mer. Och ännu mer. Mestadels blev det fel. Maskinteknik och fotboll är två olika saker. Även om fotbollsfreaket Bustad Öberg Enberg må vara den med den bredaste kunskapen om dagens fotboll i Sollentuna United saknade han den nödvändiga fingertoppskänslan för att lyckas i en hård tävling som VM-tipset.

 

    27. Hella 605

 

Hoppades att skrälla efter debaclet i EM-tipset 2008 (Då Hella hade Rumänien, EM:s sämsta lag, i final). Visade dock återigen att han är en riktig jätteidiot när det gäller tippning. Hamnade antagligen i samma felaktiga Borlänge-tankar som Gabbe då de påfallande ofta hade samma resultat på matcherna.

 

    28. Hailab 598

 

Psykolog-Hailab hade ringt runt till nyckelspelarna i lagen inför VM och på allvar försökt analysera läget i lagen. Det lyckades inget vidare. Ett rätt igenom uselt tips placerade honom precis ovanför bottentrion. Något han får se som positivt.

 

    29. Putte 594

 

Näste tränare att floppa. Tur att han inte är vår tränare, då jag skulle ha svårt att ta någonting han säger på allvar efter att ha sett den den här uppvisningen i fotbollsinkompetens.

 

    30. Axel 590

 

Axel är ett sorgligt kapitel. Hade inte många rätt. Vet han ens om att det spelas ett VM? Har han någonsin sett en fotbollsmatch? Tur för Axel att Handels inte tittar på resultat i VM-tips när de går igenom sina sökande...

 

    31. Folköl 581

 

Matte Folköl Folkesson. Pingisprinsessan. Hobbyturken. Var ska vi börja? Har omdefinierat begreppet usel i och med sitt patetiska försök att lista ut resultatet i ett par fotbollsmatcher. Gjorde allt fel, från början till slut. Sägs redan vilja arrangera ett nytt tips, där man ska förutspå Danny Saucedos färger på skjortan under Stockholmsveckan i Visby.

 

En katastrof. Håll dig till pingis på Ugglan!

 

 

Nu ska det firas att vårsäsongen är slut ikväll!


Midget United avslutade med vinst


Sollentuna United - Gamla Upsala SK 3-0

1-0 38' Axel (Eyüp)
2-0 69' Axel (Eyüp)
3-0 73 David (Badji)

Publik: 152




Nytt spelsystem


Inför vårens sista match hade tränarna valt att ändra lite i vårt spelsystem. För att underlätta för forwards och få våra offensiva spelare närmare varandra frångick vi det 4-3-3 som vi praktiserat hittills under säsongen och spelade nu istället 4-1-3-2. Ett än mer offensivt system som uppmuntrar kombinationsspel centralt i banan snarare än 1 mot 1 på kanterna, vilket 4-3-3 skapar bra möjligheter för. I bortamatchen mot GUSK låg vi väldigt långt ifrån varandra och förhoppningen nu var att vi skulle kunna skapa bättre understöd överallt på plan.

Startuppställningen till denna sista match där vi saknade Lilla DN, Antonio och Vedad på grund av skador, sjukdomar och resor blev följande

1. Säll

2. Filip - 3. Axel - 25. Afrim - 18. Gabbe

8. Jens

12. Hailab - 5. Folkesson - 27. Eyüp

10. Badji - 21. Tomas


Bänken: 30. Brille, 23. Wilow, 15. Stoneface, 7. Saffe, 9. Snake, 19. Dejan, 22. Jeppe

Tuff start

GUSK startar matchen klart bäst, där de tar vid var den senaste matchen slutade och sågar sig framgångsrikt fram genom mitten med nr.7 som främsta kreatör. Vi hittar inte riktigt våra positioner utan de får spela igenom oss alldeles för lätt. Några solklara målchanser tillåter vi dock inte, hela backlinjen agerar med pondus.

Efter att, enligt matchplanen, satt mycket långt bakom backlinjen i början av matchen börjar vi sedan att etablera ett anfallsspel på GUSK:s planhalva och andra delen av första halvlek är vår till hundra procent. Eyüp hittar fina ytor på offensiv planhalva och ligger bakom den första målchansen, där keepern gör en benparad på Badjis friläge från vänster. Både Badji och framförallt Tomas oroar hela tiden GUSK:s backlinje, Tomas får in ett par riktigt fina smällar på flera backar.

Vi suger verkligen på hörnor!

Sedan undertecknads nickmål i premiären mot Enköping har det i sanningens namn inte hänt mycket på offensiva hörnor för vår del denna säsongen. Rotebro kan visserligen tacka sin lyckliga stjärna att inte Axel gjorde hattrick på hörna i Clásicot, men annars har det varit iskallt. Till denna match släppte vi lite på taktiken och lät våra storkar komma farande fritt mot motståndare. Lyckat vart det. Jag förstår det. Hur kul kan det vara att försvara när Axel, Afrim och kanske senare också Vedad kommer farande mot en i 180? Seriens 3 bästa huvudspelare? Inte omöjligt.

Igår small det i alla fall. Eyüp fick inte riktigt höjd på sin första hörna, men den andra satt perfekt. Axel gjorde processen kort med motståndarna i luften och satte säkert bollen i högra burgaveln. Hans första mål för Sollentuna United! (Hoppas inte han gör allt för många, hans tröja är det svettigaste United har att erbjuda och inget man kramar om man inte måste...).

Eyüp hade bra "servar" för att prata Tony Gustavsson-språk

Innan halvleken hinner också Matte "hobbyturken" Folkesson avlossa det hårdaste skott han skjutit i hela sitt liv, men målisen lyckas tippa den över ribban.

Historien går igen


Till andra halvek pratade vi om att fortsatt inleda med att konsekvent söka ytan bakom motståndarnas backlinje. På mitten bestämde vi att Folkesson kunde ta det lite lugnare och hålla sig centralt istället för att springa som den bindgalna greyhound (Simon Bank-uttryck som jag vill minnas användes om en övertaggad Micke Thorsten vid en av hans första matcher i AIK) han gjort i första. GUSK startar även denna halvlek bäst, men är inte i närheten av att göra något mål.

Vi tar över igen, och börjar på allvar hitta ett kombinationsspel. Hailab avslutar en fin prestation med att skjuta precis utanför och Tompa Blå sänkte backar och Luggar på löpande band. I den 69e minuten punkterar vi matchen. Det är en riktig repris. Nej, förresten! Axel hade ju fått punktmarkering på sig nu. Luggen hade fått nog efte det första målet och uttryckte i Stallone-anda att "det är dags att någon plockar den jäveln". Sagt och gjort. I fortsättningen hängde luggen efter Axel vid hörnor. Men vad gjorde det. Han var ungefär ett lika stort problem för Axel som en tappad tusenlapp för Vaskarn. Nada. Eyüp servade upp en ny hörna och Axel tryckte sig identiskt fram och satte bollen i samma burgavel fast i motsatta målet. 2-0 och matchen i hamn.

Axel vs Luggen


Välkommen till Badjis och Hailabs lekskola

Bara minuter hade gått efter Axels 2-0 då en allvarlig kandidat till årets mål så här långt ägde rum. Arkitekterna bakom målet är Badji och Hailab. På offensiv planhalva startar de upp en egen uppvisning som också involverar två, tre trötta GUSK-försvarare. Badji lobbar bollen över en back till Hailab. Hailab lobbar tillbaks. Badji lobbar över en annan back, Hailab lägger tillbaks. Badji väljer då att avsluta katt-och-råtta-leken och vänder istället upp och serverar nyinkomne Snake i djupled. David fortsätter då, med enbart skicklighet och inget som ens är i närheten av tur, med att tunnla samma stackare till försvarare (Luggen?) två gånger innan han i friläge smäller in bollen med vänstern. Mycket fint av Snake som även i övrigt gjorde ett bra inhopp efter en lite tyngre period.

Snake på språng igen

Midget United

Mot slutet av matchen byttes också våra supertalanger in. Wilow (vet inte om han kan kallas talang när han redan är 19 år och har en lever som en 56-årig skotte?) ersatte Hailab och tog hand om högermittfälten. Wilow stod för ett sjukt frejdigt inhopp vilket innefattade offensiva dribblingsraider, en regelrätt stekning och fruktansvärda pingislungor.

Även den på nåder tillbakatagne Stoneface fick göra sina första minuter efter debuten (Som gav honom stående ovationer). Han inledde med en indian, men gjorde sedan inte ett misstag. Han visade att han var den klart mest talangfulle spelaren på banan och rörde inte en min när trötta GUSK:are försökte psyka honom.

Man skulle i slutet av matchen kunnat dela in vårt lag i två delar. Medan de bakre regionerna innefattade normallånga spelare som Filip, Afrim, Axel (nåja...), Gabbe och mig själv hade vi offensivt ett lag som måste varit det kortaste som någonsin existerat på elitnivå.

Stoneface, 157 cm
Wilow, 155 cm
Snake, 166 cm
Badji, 169 cm
Eyüp, 112 cm


Vem ska man sikta på med utsparkarna?


Nr 15 i Midget United - Stoneface


Ge mig några timmar så kommer VM-tipset med tillhörande analys upp!


#8





Perra - The Giant Idiot


Efter starka påtryckningar har jag bestämt mig för att ge vår nya vän "Perra" den rättmätiga hyllning han förtjänat efter att ha gett oss gratis tändvätska inför returen mot GUSK. Perras extaordinära vokabulär, hans felfria användande av CAPS LOCK och hans klanderfria intellekt gav både bloggen och laget det lyft som verkligen behövdes.

I samband med att jag betalade in världens fånigaste parkeringsbot bad jag också polismyndigheten att ta fram en fantombild på denne Perra. Jag gav dem signalementen "jätteidiot", "fotbollsfan" och "gillar uttrycket BALLE". Den snabbt arbetande polismyndigheten fick på nolltid fram en träffande fantombild:



Luggen möter Micke Thorstensson?



Jag anser det också på sin plats att hylla våra egna spelares snabba mothugg på Perras inlägg. Först ut är dyslexi-Belgarn som träffsäkert kommenterar "vi kan iaf skriva normalt...". Ungefär lika trovärdigt som att Vedad skulle skrivit "vi betalar iaf skatt...".

Sedan så har vi också mr. Hets/FT/Goebbels/Vaskarn som i sin vanligt lågmälda stil dundrar på med ord som "grisbonde", "håll käften" och "kryp tillbaka till ditt äckliga Uppsala". Jag älskar att ha FT i kommentatorsfältet men ser nog också detta som argument för att inte ge honom nycklarna till bloggen. Tror att vi skulle hamnat inför åtal rätt snabbt.

Med detta sagt lämnar vi vår vän Perra bakom oss. Jag tycker synd om GUSK som tvingas omge sig med sådana jätteidioter, men denna gång tror jag faktskt att du snarare hjälpte än stjälpte oss Perra, det tackar vi för!

Payback is a bitch


Är alldeles för trött för att skriva någon typ av matchreferat nu, det blev mycket spring idag. Klart värt. 3-0 i returen mot GUSK hade inte tagit oss vidare om det hade varit dubbelmöte á Champions League, men räckte gott och väl för att läka såren från förra veckans plattmatch.

Äntligen gör vi mål på hörnor. Ett litet byte av formation gav Axel (Som inte hade några nämnvärda problem att skaka av sig den komplett oduglige "Luggens" bevakning) fritt fram och 201 cm Axel bombade in sina första två United-mål med skallen på fina hörnor från Eyüp. Åt andra hållet var det stängt som alltid på defensiva hörnor där vi plockade bort allt.

Sedan är det skoj att vi får avsluta vårsäsongen med ett av årets snyggaste mål hittills. Badji och Hailabs lekskola höll hov ett bra tag till vänster på offensiv planhalva, med lyftningar och lobbar över virriga GUSK-spelare. Sedan vänder Badji upp, sätter den på nyinkomne Snake i djupet. Snaken har ju självklart lite tur när han träcklar sig förbi två spelare, men avslutet med vänstern är kliniskt. Matchen död, tack och godnatt GUSK.

Jag nöjer mig här för ikväll. Imorgon utlovas mer eftersnack till matchen samt en utförlig analys av det nyss avslutade VM-tipset, vilket innehöll levererande veteraner, sjunkande fejk-turkar och totalt värdelösa modebloggare!

Njut av detta nu boys, fantastiskt starkt att resa sig som vi gjorde!


Störst på plan idag, Axel!



Åså lite avslutande kloka ord från vår vän Perra!

Postat av: Perra

NI KOMMER BLI SÅ FÖRNEDRADE IMORGON MED MOT UPSALA. VI KROSSSSSADE ER SIST OCH VI KOMMER KROSSA ER IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KLASSKILLNAD PÅ LAGEN. HYFSAD BLOGG MEN SOM LAG SUGER NI BALLE!

2010-06-29 @ 01:56:13


Härligt Perra!!!




Inför Sollentuna United-GUSK: Dags för upprättelse


Vårsäsongens sista match, andra mötet med Gamla Upsala på en vecka. Efter den pinsamma insatsen med 0-4 i baken längtar vi nu efter revansch. GUSK kan förvänta sig en helt annan matchbild och ett helt annat Sollentuna United på Vallens perfekta gräsmatta ikväll.

Välbehövlig midsommarvila har gjort att alla nu är pigga och krya för att avsluta våren på ett bra sätt. Vedad och Christian är indisponibla sedan förra matchen, ersätter i startelvan gör Badji och Belgian Blue (Vilket borgar för A: Entusiastiskt publikstöd, B: Rejäla blåmärken på GUSK:s alla defensiva spelare.). Jag avundas inte de stackars motståndare som ska försöka stoppa en övertänd Belgian Blue ikväll.

Elvan ikväll:

1. Säll
2. Filip
3. Axel
5. Folkesson
8. Jens
10. Badji
12. Hailab
18. Gabbe
21. Tomas
25. Afrim
27. Eyüp



Jag vill också passa på att tacka signaturen "Perra" för berömmet till min "hyfsade" blogg. Det på alla sätt magnifika inlägget från kl 01.56 i natt var väldigt välskrivet och kom med många intressanta infallsvinklar inför matchen. Visar GUSK upp motsvarande kvalité på fotbollsplanen kommer vi verkligen att få det hett om öronen...vilken jätteidiot.


Tankar om kollapsen i Uppsala


Med några dagars distans i form av en nästan ohälsosamt lugn midsommar ute på landet känner jag mig redo att summera upp årets bottennapp så här långt, senaste omgångens 0-4 borta i Uppsala mot GUSK. Att skriva om matcher man förlorat, och framförallt förlorat som vi förlorade denna, är inte kul. Det enorma tryck jag lever under att hålla bloggen flytande (Senast i raden av hot var Afrim som hotade att mosa mig med pizza-Mercan om jag inte släppte in Filip som medskribent!) gör ändå att jag ska återge matchen och vad som gick fatalt fel på det lite halkiga gräset på Gamlis IP.

Vi anlände till matchen en aning stukade efter den fruktansvärt tunga 1-2-förlusten hemma mot Hudik, där vi återigen visade att det går alldeles utmärkt att förlora en match trots bollinnehav på 80%. Sedan den matchen hade Lilla DN hunnit vika ner sig med ljumskproblem, Lundh öppet visat sina fascistsympatier genom att bo i en Laziotröja och jag hade klättrat som en raket i VM-tipset och lämnat Matte Folköl ensam till sitt öde nere i botten. (En intressant VM-tips där Stor-Judas, Gutte Källberg, fortfarande ligger i topp och Roffe Bluff sjunker snabbare än en ballong fylld med stenar...)

Väl på plats var vår taktik att försöka sätta en ordentlig press på GUSK och tvinga dem att slå långa bollar. En taktik som fungerade sådär, då vi sällan lyckades pressa dem tillsammans. Istället tog ett taggat GUSK tag i matchen, skickligt dirigerade av sin väldigt framstående mittfältare med nummer 7. GUSK-spelarna var extremt laddade och hetsade effektivt varandra i inledningen på matchen, påhejade av den store, fule storken på mittfältet med nummer 18. Längst fram hade de en ständigt farligt mustasch som sprang i alla vädersträck samtidigt och tillsammans med deras mer stadigt stationerade targetplayer gav de vår backlinje huvudbry.

Vi blev tagna på sängen och verkade nervösa. Larvigt enkla misstag gav GUSK chansen att vinna tillbaka boll högt i banan och inte heller utnyttjade vi domarens (USA:s förbundskaptens Bob Bradleys andre son?) stundtals extremt höga toleransnivå, vilket ufot på mitten i GUSK som kallades "Luggen" gjorde till sin specialare. Även om GUSK satte oss under press skapar de inte så farliga chanser, Säll är endast ute och avstyr ett bra friläge från vänster.

Sakta men säkert kommer vi igång och tar i andra delen av första halvlek över taktpinnen. Jag dunkar en halvvolley över målet inne i straffområdet. Svagt. Vedad avlossar stora vänsterkanonen. Folkesson är nära i en bra djupledslöpning och Hailab är några centimeter från att komma igenom ett par gånger. Som ett brev på posten kommer då istället 0-1 precis innan paus. Afrim halkar vid en rensning och bollen går till en GUSK-forward som exekuterar bollen i bortre gaveln.

I omklädningsrummet rådde begravningsstämning. "Kom igen grabbar, vi kan vända det här!" Yeah, right. Något var fel, det fanns ingen geist i Sollentuna United denna dag. Den som totalt tillintetgjorda den vacklande moralen var matchens bästa Mustasch, som med ett drömmål satte 2-0 efter två minuter av andra. End of story.

Resten av matchen är en plågsam upplevelse. Vi springer, kämpar, men vi gör det en och en. Känslan av att backa upp varandra och fightas som ett lag hade vi glömt bort någonstans långt borta. GUSK hade lika gärna kunnat vinna med 6-0 i ärlighetens namn. De var en ribba där, en stolpe där. När vi får vår absolut bästa chans sänker Axel Tomas bakifrån när han ska nicka in bollen i ett övergivet mål. Det var en sån där dag...

Våren är ju ändå inte slut, vilket är skönt. Precis efter matchen hade jag inga andra känslor än "Ge oss semester från den när skiten.". Men redan dagen efter växte revanschlustan inom mig. Jag vill visa att vi är ett bra lag. Vi ska avsluta våren snyggt och visa att vi vill vara bland lagen som är med i jakten på jagande Frej (Bakom oss kommer ju ett Ultradefensivt tråkspelande Rotebro i full karriär!). Därför kan jag utlova ett helt annat Sollentua United på tisdag. Anförda av en frustande Belgisk Blå ska vi trycka ner GUSK och visa att förra veckans kollaps var en engångsföreteelse, dags att sluta sig samman!





Mellan matcherna


Får börja med att be om ursäkt för den undermåliga aktiviteten på bloggen efter helgens hemmadebacle mot Hudiksvall, som fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för oss. Huruvida jag ska ge nycklarna till bloggen till Filip låter jag vara osagt. Det skulle onekligen vara skönt med lite understöd, men någonstans måste man ocks värna om kvalitén. Jag uppmanar Vaskarn att maila mig en provtext så jag kan bedöma hans journalistiska ådra!

Angående matchen mot Hudik så känns mönstret igen. 75-procentigt bollinnehav mot ett långsparkande norrländskt brunkargäng som visar på fantastisk kämpamoral. Vår oförmåga framför mål i kombination med att Säll tittat för mycket på VM-målvakterna (Jag älskar ändå Hudiksvalls hemsida där deras första mål beskrevs som "ett tungt skott från 30 meter") gjorde att vår fina segerrad fick ett abrubt slut. Trist.

En bra genomförd andra halvlek, där vi kunde och borde gjort tillräckligt med mål för att vinna med ett par. Hailab, Vedad och Anton missade alla frilägen och vi hade fler lägen där vi stressade upp oss istället för att lugnt och fint sätta bollen i nät.

Som tur är följer en ny match tätt inpå, GUSK borta ikväll. Kul match, GUSK brukar vara ett spelskickligt lag som försöker spela fotboll (All heder åt Hudik men spela fotboll försöker de verkligen inte...), vilket borgar för en kul match. Gamlis IP är värd för matchen, en arena som väcker fina minnen då det var där vi slog GUSK med 2-1 i den totalt avgörande matchen om vilka som skulle få chansen till kvalspel till division 2. Den numera avdankade mittbacken Micke Thorstensson, på den tiden rätt duktig, avgjorde matchen med två baljor och JG var överlägsen på mittfältet. Vi får hoppas på något liknande ikväll även om Thorsten numera mest är intresserad av tvättade Södertäljepengar och JG lägger all fokus på at hitta rätt färgmatchning mellan strumpor/piké för sina små curlingbebisar.

Startelvan skiljer sig på några punkter sedan senast. Afrim kommer tillbaka in i backlinjen och Anton är skadad, vilket flyttar ut Gabbe på vänsterbacken. Hailab kommer in som ytterforward på Davids bekostnad och gör därmed debut från start.

Startelvan blir således:

Säll

Filip - Axel - Afrim - Gabbe

Christian - Folkesson

Hailab - Jens - Eyüp

Vedad

Bänken: Brille, Lundh, Snake, Jeppe, Tomas, Badji, Wilow


Vi får hoppas att Afrim-effekten håller i sig. Räknade ut en intressant statistik av våra resultat med Afrim i laget.

Med Afrim: 5 segrar, 0 oavgjorda, 0 förluster, 13-2 i målskillnad

Utan Afrim: 1 seger, 1 oavgjord, 3 förluster, 6-10 i målskillnad.



Vi får hoppas att den fina trenden håller i sig!




Se upp för dårarna


Den inre delen av omklädningsrummet har alltid varit mytomspunnet. De inre, mörka vråerna dit tränare sällan beger sig har varit hemvist åt ett flertal tvivelaktiga karaktärer genom åren på Sollentunavallen. Ända sedan Bashars glansdagar, då Fredrik Källberg inte satte sin fot i denna del av omklädningsrummet om "han inte fick bära kniv och skyddsväst" ligger det ett sorts mytiskt skimmer över innerdelen. Ett skimmer som med bravur hålls vid liv av de nuvarande jätteidioterna som posterar omklädningsrummets inre delar.



Inre högra hörnet var alltid Dannes plats. Danne, som med oklanderligt fuktiga (Han skulle varit nyttig som rolemodel och fadder för ökenfrillan Freby) frisyr och tajta Ålborg-tröjor aldrig lät någon annan ens tänka en tanke på att göra anspråk på denna platsen. Men med en Danne som numera plockar bollar ur nätet på en undermålig arena norröver var platsen vakant inför denna säsong. Genom diverse småhot samt löften om tillgång till första klassens prostituerade lyckades mannen med de förstörda tarmarna, Eyüp, lägga beslag på platsen. Han har numera inrättat ett skräckvälde, där hans helt otroliga mages gaser bestämmer vad som får och inte får sägas nere i hörnet. Skyller ofta stanken på den närliggande toaletten, men sanningen är att det är mini-turken med Abgar Barsom-frisyren som med jämna mellanrum förser sina lagkamrater med frisk luft...

Platsen mitt emot Eyüp har alltid varit ett starkt Chilibabb-fäste. Afrim brukade härska i denna hörna i ett virrvarr av Vapor-skor och Ricardo Quaresma(!)-affischer. När sedan Afrim bestämde sig för att bli utlandsproffs tog Sulle, Monir och Maikel över hörnan där det sägs ha bedrivits verksamheter som utpressning, pengatvätt och människohandel. När Afrim inför denna säsongen aviserade sin comeback såg han givetvis till att skriva in platsen i omklädningsrummet som en av de första paragraferna i det personliga kontraktet. Detta har lett till att man nu återigen måste passera över Afrims långa ben och känna vinddraget från hans aldrig(?) tvättade Nike-underställslinne för att komma in i duschen.

På den högra sidan, nära Eyüp, härjar också truppens starkaste spelsyndikat. Solvallakungen Vedad tog genast tillbaka sin plats i omklädningsrummet vid återkomsten efter sin misslyckade sejour i Vallentuna. Thure må städa ur omklädningsrummet efter varje säsong, men de hittade aldrig de ansenliga mängder av kolsvarta sedelbuntar som Lill-Jokso tejpat fast under bänken på sin plats. Då Karlsson valt att varva ner har Vedad också till denna säsong skaffat sig en ny bitch, vid namn David Lundh. Uttrycker kärleken till hästen som djur som den främsta anledningen till att Elitloppet är höjdpunkten på hans år, men verkligheten är mycket mörkare. Sägs ha lämnat in en officiell förfrågan om namnbyte till Lundovanovic, för att lättare smälta in i sina privata umgängeskretsar.

Som alltid i stenhårda miljöer finns det ett par clowner, som på ytan verkar glada och harmlösa. Så också här. Badji kan ge intrycket att vara en glad och trevlig kille, vars främsta intressen är att dansa med Demba och kompa Maradonalåtar med T-Pain-röst. Han skicklighet som imitatör gör dock att han är duktig på att avleda uppmärksamhet, och när lagkamraterna tittar åt ett annat håll är han snabbt framme med flinka fingrar för att fiska fåglar ur fickorna på intet ont anande jättejunisar som Jeppe och Stoneface, vilka hamnat bredvid i omklädningsrummet.

Ovanstående herrar kan sägas vara de fulaste av fiskar i den del av omklädningsrummet som får Mordor att verka som en mysig lyxresort. Vi kan dock skönja ett par rising stars. Låtsasintellektuelle Christian Antonio (Ni vet, han som känner sig rasistiskt påhoppad när man pratar om Montenegro) gör inte mycket väsen av sig. Här finns det alltid en baktanke med varje handling, varje ord. Hans hjärna jobbar febrilt och sägs också ingå i ett avancerat kriminellt samarbete med mikrofonfrillan till psykolog, Hailab. Personer i närheten, främst försvarslöse Folke, är härmed varnade. När som helst kan det smälla.

Mitt i allt sitter Gabbe, som i sin norrländska naivitet trodde att man fick sitta var man vill i ett omklädningsrum. Så är det naturligtvis inte, och vi får se vem av elakingarna som först talar om det för Bustad Öberg Enberg. Antagligen Vedad, eftersom han inte drar sig för att döda...


Anders Lindberg iklädd en Sollentuna United-tröja finns nu på lagpresentationen på hemsidan, WOW!

Varför är små DataNördar så bra löpare?


Dagen efter match = fys.


Härligt!



För vissa är detta veckans höjdpunkt. För andra är det terror. För fysfenomen som Lilla DN är detta verkligen en chans att briljera. Då Anton sällan får ur sig all energi på matcherna satsar istället stenhårt på den avslutande idioten där han oftast hinner springa 4 rundor på tiden Afrim springer 1.

Dominant

Apropå Afrim så uttryckte han den grövsta form av självöverskattning då han hävdade att han skulle kunna följa de 400 meterslöpande kenyanerna på Vallen under ett helt varv. Detta kommer från mannen som springer ett coopertest på samma tid som DN gör ett marathon.



Själv körde jag styrkedelarna tillsammans med herrarna Terland och Rübsamen, vilket innebär ett potpurri av stora lår, hängande bukar och bröst som inte gör bort sig i BH. Filip hade dagen till ära krönt sin oproportionerliga figur med en frisyr torrare än Freby på Sahara-safari. Frustande Filip tog sig ändå igenom fyspasset överraskande bra och upplyste oss andra om möjligheten till manliga silikonbröst. Något som Fete Fille skulle må bra av.

Lår och hängbröst - FT!


Hehe, kollar in Facebook samtidigt som jag skriver detta. Folke uppdaterade precis sin status:

"Pingis på Ugglan med boysen, sjukt härlig tisdag!"

Tompa Blå uttryckte slutligen sin önskan till extra löpträning. Men då ingen annan delade hans engagemang gällande löpning, sket han i det då han inte gillar att springa själv.

Tomas dopingkontrolleras



För övrigt kan man nu börja oddsa på vad Säll sa till Axel efter hemåtpassningen mot Skiljebo, vilket renderade i ett gult kort till Säll.

A: - Du kommer aldrig, fattaru ALDRIG, få mer fräknar än jag! 2,85 ggr/pengarna

B: - Jag har fan lagt 100 spänn på att vi ska vinna idag, har du problem att vissa har ambitionen att bli något här i livet?! 1,70

C: - Okej om det vore Afrim som inte fattar vad jag säger. Han kan inte svenska och jag kan inte syrianska. Men du, en riktig ärkesvenne måste väl kunna fatta att bollen ska bort! 4,25

D: - Din j*vla JÄTTEIDIOT! 1,05


Övriga noteringar:


¤ B-lagsseger igen igår. 3-1 borta mot Vallentuna. Vedad segerorganisatör med två mål och en ass. Sista målskytt Snake Enberg.

¤ Jag ska aldrig mer klaga på mitt utseende. Man kunde ha fötts med Gervinhos panna...

¤ Ny golfrunda idag. Stoneface ersatte Axel från förra veckans styrka. Samma resultat som senast dock. Åberg kammar hem de flesta vinster med sitt löjligt höga handicap. Guffen hade det tungt och slutade dagen med en förnedrande andraplats och skulder på 160 riksdaler.

¤ Om man går efter Limpans VM-tips poängsystem har min mamma 231 poäng inför kvällens Brasilien-match. Vilket innebär att hon som blundar och sätter ut resultaten hittills har spöat skiten ur alla de 31 deltagare som tävlar i United-tipset...


#8



Fortsatt serieledning: Starka 3-1 borta mot Skiljebo



Ont att möta United. Foto: www.vlt.se/sport

Skiljebo SK - Sollentuna United 1-3

1-0 30'
1-1 34' Jens (Demba)
1-2 62' Hailab (Axel)
1-3 77' Eyüp (Demba)

Publik: 148

Utmanade för andra gången i år

Inför bortamatchen mot Sandviken för en dryg månad sedan valde Paul att "ställa oss inför en utmaning". Vi kom till den matchen med två segrar och en förlust i bagaget. Om vi gjorde en bra prestation och fick ett bra resultat, skulle vi visa att vi ville vara ett topplag. Om inte, var det kanske dags att börja fungera. En sådär match gav oss visserligen en poäng, men ändå inga speciellt muntra miner i bussen hem.

Igår var det dags igen. Paul utmanar laget, ska vi vara med när topptåget går eller är vi nöjda med att få vara med och vinka på perrongen? En av de svåraste bortamatcherna för säsongen, Skiljebo på Hamre IP, stod på schemat och vi visste att det skulle krävas en bra insats av oss om vi skulle kunna åka hem med några poäng.

Trångt i en gammal BMW

Traditionellt sett är vi värdelösa borta efter bussresor. Därför sket vi i bussarna igår. Bilar blev alltså resultatet. Som alltid blev det problematiskt. Vissa (Afrim) vägrade svennar åka i sin bil. Andra (Axel, Wilow) stretade emot av snålhet då det inte ville riskera att behöva tanka. Hailab skulle prompt ha med sin flickvän, Demba missyckades med sina bilnyckelskämt och Tomas ville bara iväg så att han skulle få köpa lite mat. Till sist så lyckades vi i alla fall fylla 4-5 bilar till bredden med jätteidioter och var på väg mot Västerås.

Själv hade jag en tur med Ondskan framför mig. Jag hade placerats i Kung Terlands BMW, modell äldre. Min ålder, höga rang och smartness i diskussioner hade placerat mig i framsätet. Tur det, då baksätet visade sig vara en tortyrmetod väl sa bra som någon annan. Där trängdes nu istället hungrige Rübsamen, golfsugne Wilow och Folkesson med en dålig mage. Tidigt hördes kvävda dödsskrik från baksätet, där Tomas "bara ville stanna för EN hamburgare" och Wilow sade sig tappa alla känsel i sina fötter där han sakta svimmade av i sitt bitch-seat. Folkesson märkte inte så mycket av hetsen då han spenderade majoriteten av resan dit med sin iPhone där han spelade spel som framkallade fnitter och skrattade högt i samtal med sina hippa vänner.

Bättre plan än väntat

Hamre IP är väl inte direkt seriens Wembley. Brukar vara en tungsprungen potatisåker med ansenliga mängder jord att borsta bort från skorna efter avslutad match. Vi hade också hört diverse skräckhistorier om planens undermåliga standard, därför överraskades vi positivt när vi anlände. Visst var det lite gropigt i mitten och vid målen, men annars välklippt och ganska tät. Det skulle bli tungsprunget, men det skulle gå att rulla boll.

Nu går det åt helvete. Igen.


Vi startar matchen riktigt piggt. Vår höga press och aggressivitet ger resultat och vi lyckas sno bollen högt upp i plan flera gånger och sågar oss sånär igenom hemmaförsvaret gång på gång. Badji har ett par fina sekvenser och jag själv är bara en kladdig boll som fastnar i gräset ifrån ett soprent friläge efter ett väggspel med Tomas.


Badji pigg i första. Foto: www.vlt.se/sport

Istället för en bra start för oss äter sig Skiljebo in i matchen. Man lyckas hitta upp på sin duktige forward med Jovetic/Fellaini-frillan gång på gång och förlägger spelet till vår planhalva. Ytan bakom Axel, som har det svettigt ett tag, utnyttjas flitigt. Sedan är det nära att det går som det alltid gått borta mot Skiljebo. En djupledsboll över Axel orsakar problem. Säll kommer ut halvdant, utan att snacka. Axel, felvänd med en forward i ryggen, tar felbeslutet att spela bollen hem till Säll på den gropiga planen. Passningen blir till ett avslut 100 gånger vassare än det Emile Heskey presterade när han kom fri från halva mot USA, och Säll tvingas till en rätt schysst räddning. Bollen går ut till den jagande forwarden som rivs ner av Axel. Domarens (För övrigt den överlägset bästa domaren denna serien har bjudit på så här långt. Ola Svensson, kan vi få han honom varje match?) pipa ljuder.

Ridå. Straff? Rött kort? Efter vår fina start kändes det oerhört tungt att få detta dråpslag emot oss. Mitt i alla upphetsning hade jag dock glömt vad som egentligen hänt, vilket den utmärkte domaren gjort. Han blåser för hemåtpassningen stoppas av handen - indirekt frispark. Säll får stanna på planen (Även om han får ett gult för "osportsligt uppträdande" genom den kanonad av otrevliga saker han skrek till Axel i upphetsningens stund). Den oerhört disciplinerade muren räddar sedan frisparken och vi är fortfarande med i matchen.

Två snabba mål

Skiljebo tar ändå ledningen ett par minuter senare. En låg rensning från vårt försvar fångas upp på mittplan och spelas fram till Jovetic som vänder upp och skickar iväg ett skruvat lobbskott mot vänstra krysset. Säll kan bara slänga sig bakåt, vifta med armarna och hoppas på det bästa, men skottet är otagbart. Snyggt mål, om än lite tur. Känns ändå på något sätt bättre att släppa ett snyggt mål som detta än en straff som uppkommit av slarv.

Vi flyttar direkt upp positionerna och kvitteringen låter inte vänta på sig. Demba driver bollen inåt från högerkanten, innan han snyggt pillar in den till mig som stuckit in bakom backlinjen. En slackande försvarare gör att jag blir väldigt fri och får gott om tid på mig att vända upp. Bollen sitter sedan säkert i vänstra burgaveln och vi är tillbaka! Bara några minuter senare är Antonio nära att göra 2-1 då han efter en stark soloprestation avslutar snyggt mot bortre stolpen från straffområdesgränsen, men bollen smiter utanför. 1-1 i paus.

Vad innehåller egentligen Roffe Bluffs sportdryck???

Seriematch och halvtid innebär alltid minst ett glas av den orangefärgade dryck som Roffe gjort till standard under de senaste åren i Sollentuna United. Den smakar bra, går lite åt det syrliga hållet. Men vad är det egentligen för hopkok som Roffe ger oss? Jag har tyckt mig kunnat identifiera vitaktigt pulver, jord och äkta polsk vodka i tillbringarna som Roffe står och blandar hejvilt som den värsta häxa. Klart är i alla fall att det inte finns någonting som kan torka ut munnen så totalt som denna sportdryck. De första minuterna av varje halvlek råder det ökentillstånd i munnen. Att spotta är inte ens att tänka på, då all form av saliv tycks ha upphört att existera. Därför är jag alltid som tröttast kring minut 51 i matcherna, då jag alltid reflekterar möjligheten att byta ut mig själv.

Men självklart kommer jag att fortsätta dricka sportdrycken. Jag säger som den legendariska dodgeball-tränaren Patches O'Houlihan:

"Necessary? Is it necessary for me to drink my own urine? No, but I do it anyway cayse it's sterile and I like the taste!"

Succéinhoppare!


Limpan i regnet. Foto: www.vlt.se/sport

Till andra halvlek hade vädergudarna tröttnat på att sitta på avbytarbänken och ville in och vara med. Precis som i Clasicot för två veckor sedan startade därför andra halvlek i regn, om än i något mildare omfattning. Skiljebo har i början en del boll, men utan att skapa något. Det känns som att vi totalt neutraliserar deras spelidé då de aldrig får spela in längs marken på sina anfallare utan nästan uteslutande skicka långt. Nu gör Jovetic det visserligen ganska bra däruppe, men det mesta mumsar Afrim och Axel i sig likt en Belgisk Blå slukar ett Frisco-mål.

I den 60e minuten byter tränarduo Lindholm/Limpar ut en starkt stridande Tomas och ersätter honom med Hailab, som gör debut i den fina vita tröjan. Minuten senare hörna. Axel (Som liknar den störste av enterna i Sagan om ringen-filmerna med 10 000 orcher klängande på sig) vinner trots enorm bevakning nickduellen och nickar bollen mot det fria bortre hörnet. Hailab, som snarare försöker akta sig än styra bollen, får trots det en liten touch uppe vid armen. Bollbanan påverkas inte det minsta, men icke desto mindre en touch. En jagande back försöker rensa undan men lyckas inte utan bollen sitter i mål. 1-2!


Hailab har precis touchat in 2-1 för United. Foto: www.vlt.se/sport

Skiljebo intensifierar efter målet sin press och lyckas flytta upp spelet, det är fortfarande dock väldigt lugnt nere hos Säll. Det närmsta Skiljebo kommer är ett distansskott som missar målet med betryggande avstånd. Vi är lite okyliga i vissa situationer, där vi har läge att hålla bollen men blir sugna på att snabbt söka djupledsspel. Därför var det ganska skönt när succéinhoppare nummer två slog till:

Runt den 75e minuten hade Badji sprungit färdigt och lämnade över stafettpinnen till Eyüp. Bara minuten senare kontrar vi genom en svepande boll längs högersidan på Demba. Tidigt ser man att Eyüp är ren för ett inspel i mitten. Demba håller i bollen. Han håller den så länge så man börjar tänka "Vad f*n! Passa bollen!". Till sist kommer också inspelet. Eyüp tar emot bollen bra och på andra touchen placerar han in bollen i vänstra burgaveln. 1-3. Matchen avgjord.

Jag säger som Doktor Alban:

Fjärde raka segern. Mig veterligen den längsta segerraden i Sollentuna Uniteds historia. Vad som känns extra bra är att jag tror att den kan fortsätta. Vi vinner välförtjänt, är det bästa laghet sett över 90 minuter. Vårt försvarsspel är oerhört tätt. Målet är svårt att försvara sig mot, han får på en drömträff. I övrigt skapar Skiljebo ingenting. Framåt saknar vi Vedad (Skönt att vi inte är beroende om Vedad är i form eller inte!), då går Tomas in och sysselsätter Skiljebo istället. David bortrest, då gör Demba två assist och både Hailab och Eyüp mål i sina inhopp. Eyüp är också fantastiskt skön att ha i laget då han är världens bolltryggaste spelare och väldigt väldigt sällan tappar bollen i onödan.

Sollentuna United är för närvarande "Stabil som fan", för att citera en gammal Spy Bar-stammis. Jag tror absolut att vi är i toppen för att stanna. Kan vi bara hålla denna fina trend resten av vårsäsongen skapar vi oss ett bra utgångsläge för hösten.

Nästa match är Hudik hemma. Afrims tredje gula på fyra matcher gör att han är avstängd. Vår breda trupp gör dock att det inte ska spela någon roll. Hudik var för två år sedan en skräckmotståndare (0-1 borta, 0-4 hemma!) för oss, men nu när vi drivit bort ett spöke, låt oss driva bort ett till!


Afrim varnad och avstängd nästa. Foto: www.vlt.se/sport

Noterat från VM:

¤ Serbien förlorade. Jag tycker genuint synd om Dejan.

¤ Schweinsteiger har blivit fånigt bra.

¤ Ghanas och våra tröjor ser ungefär likadana ut när det regnar och blir blött. De har bara lite schysstare kroppar.

Holland-Danmark om en dryg timme. Äckligt!















Inför Skiljebo-Sollentuna United: Traditionellt sett svår match


En knapp vecka har förflutit sedan segern i seriefinalen. En vecka som serieledare har suttit utomordentligt fint. Även om Frej programenligt tog tillbaka serieledningen via 3-0 hemma mot Sundsvall har vi en utmärkt chans att återta den imorgon, då vi ställs mot Skiljebo på Hamre IP.

Skiljebo borta har varit en riktig skräckmatch under våra två säsonger i division 2. Båda bortamatcherna har slutat 0-4 efter att vi drabbats av en utvisning. 2008 var det Monir som firade sin premiärmatch för året genom att bli utvisad efter 1 minut med straff som följd. Förra året bjöd Kabba på ett par patenterade vansinnestacklingar och vi fick återigen åka hem med 0-4 i baken.

Men mycket har förändrats sedan dess. Sollentuna United anno 2010 är ett annat lag än förra årets bleka dito. Vi är inne i en bra trend med tre raka segrar och nolla bakåt. Vi har ett oerhört svårforcerat försvarsblock och vi börjar på allvar att spela som ett lag. Det kommer att behövas mot Skiljebo, som likt Frej är ett spelande lag som bygger mycketpå bollinnehav och snabbt passningsspel.

Laget innehåller en del förändringar sedan Frejmatchen. Vedad är sjuk och David och Saffe bortresta, vilket viker plats i elvan för Belgian Blue, Demba och Folkesson. Laget blir således:

1. Säll

2. Filip - 3. Axel - 25. Afrim - 20. Anton

5. Folkesson - 14. Christian

17. Demba - 8. Jens - 10. Badji

21. Tomas


Bänken:

30. Brille
23. Wilow
18. Gabbe
22. Jeppe
19. Dejan
27. Eyüp
12. Hailab


Dagens träning bjöd på borttappade bollsäckar, olika former av jävlar och mat-fest á la Thure. Badji såg hetast ut av alla och Gabbe drog en lättnadens suck över att tiden som materialgrupp till slut slutade lyckligt.

För övrigt:

Christian Antonio stärkte sitt eritreanska ethos genom att avslöja att han kommit 10:a i Mini-Maran...

...och Dejan spädde på alla fördomar som redan fanns mot hans kedjerökande släkte genom att berätta att han endast var en stark Stadion-spurt från att komma näst sist i samma tävling.

Från dagens VM har jag också noterat:


...Lagerbäck: "We are very well prepared infor the game against Argentine."

...Härenstams uttal av Gabriel Heintze. "Hejnse".

...Att Juan Sebastian Veron står för allt jag gillar med fotboll.

...Grekland. VM:s sämsta lag? Gekas, VM:s fulaste frilla?

...Det verkar som om jag kan hälsa hem när det gäller VM-tipset. Men om Milito hade startat istället för den totalt iskalle Higuain kanske Argentina kunde gjort 4!



Vilken spelare!


Bulgariska bullmurror på Brollsta





9:ans hål där både Axel och Limpan besökte vattnet

På fina Brollsta GK utanför Stockholm utspelades under tisdagen ett drama i 18 akter i form av en liten interntävling i golf mellan Unitedaktörerna Åberg, Sjöberg, Wilow och Limpar Sr. Årspremiär för vissa (Åberg, Sjöberg), 35:e rundan för andra (Limpar). Efter många om och men stod Åberg, med sitt ojämna spel och höga handicap, som segrare. Tätt före Wilow och Limpar, med Axel brutalt distanserad på sistaplatsen. En händelserik runda bjöd på många anekdoter och därför vill jag här ge er dagens:

Hål: Wilow dunkar ut en ruskig drive och sätter en putt på 7-8 meter för eagle. Fult.

Hetaste: Axel på övningsgreenen. Satte allt!

Iskallaste: Axel på riktiga greenen. Missade allt!

Lim-par: Anders. 6 st par (Och 23 trippelbogeys).

Mest oväntade: Filmjölks-Jens kammar hem Longest drive competition då resterande tävlande hänger sig åt aktiviteter utanför fairway.

Parkering: VIP-parkeringen utanför klubbstugan. Endast för Anders Limpar, Tomas Brolin, Tomas Antonelius (!) och Frida Nordlund (!!).

Bulgar: Limpan, som visade likheterna mellan uppslagna grästuvor och håriga öststatare.

Triceps: Wilows. Kom verkligen till sin rätt i en kraftfull golfsving.

T-shirtbränna: Min. Oj vad det ser bonnigt/Terländskt ut just nu.

Bärs: Axel, Limpan och Jens. Alla lyckades med konststycket att inte komma förbi damtee vid utslag. Wilow kan bli full på vår uselhet.

Optimist: Axel som trodde han kunde dra bollen 250 meter över vatten i motvind. Sedan slog han bollen 250 meter rakt upp i luften och plumsade i plurret.

Baddare: Anders som drog 3 bollar i vattnet på 9:an.

Mentalt svagaste:
Jens, som i ledning med en poäng inför sista rundan svarar upp mot Wilows perfekta drive med en sorkdödare ut i Stonehenge till vänster innan damtee. Limpans precis avslutade utbrott där han i vredesmod kallade sitt eget slag för "en riktigt bullmurra" terroriserade min skalle.

Mentalt starkaste:
Jens, som gör par på andrabollen och säkrar segern med en poängs marginal.

Sportnörd: Axel golfade i Liverpooltröja och med en Djurgårdsbag.

Modigaste: Wilow som gav sig i krig med en långtradare på E4:an på vägen till Axel.

Mest underpresterande bollmärke
: Nike. Varför funkar de för Tiger men inte för mig?

Fågel: Axel. Två birdies och ändå dyngsist.

Sollentuna Uniteds sämsta golfspelare enligt våra gissningar
: Stod mellan Eyüp, Demba och Vedad.

Citat:
"Härligt! Nu ska jag ha en Corona Enberg med lime av dig din jävel!". /Limpan när jag drog bollen in i stenröset innan damtee.

Nu ser vi fram emot fler hårda golfbataljer med fler spelare involverade!

För övrigt bjöd Folkesson på lite skön ordmagi när han på träningen deklarerade att han inte kunde hänga med och titta på div 5-matchen för att hans skulle "Träffa några kompisar, gå till Ugglan och spela pingis". Vi behöver fler som Folke!




Oförtjänt seger? Välförtjänt serieledning!

Sollentuna United - IK Frej 1-0

1-0 33' Vedad (Christian)

Publik: 346

Jag trodde 4-0 mot Rotebro förra helgen skulle vara svårtoppat när det gäller härlig känsla efter en seger. Jag hade fel. Gårdagens 1-0 mot IK Frej var ännu bättre, jag har gått runt med ett fånigt leende hela dagen.

Frej är bra, helt klart det bästa vi mött i serien så här långt. De har tryggt grundspel, bra rörelse, fina kombinationer och är genomgående tunga och starka. De har dock ingen som kan göra mål. Trots att de trycker ner os i knät på Säll stora delar av matchen kommer deras bästa chanser på en snedträff i stolpen med vänsterfoten från deras högerback, och en annan snedträff utanför när Säll för en sekund hade lämnat sitt mål och var ute på andra äventyr.

Efter den riktigt snöpliga bortaförlusten mot Sundsvall har vi nu tre raka segrar och 7-0 i målskillnad. Kan vara bra att ha med sig inför nästa bortamatch mot Skiljebo. Sedan vår ankomst till division 2 har besöken på Hamre IP inneburit två förluster, lika många utvisningar och 0-8 i baken. Men vi är bättre nu...

VEEEDAT! Lill-Jokso levererar på allvar nu. Tredje starten - tredje målet. Inlägg från Antonio, halvmiss i Frejförsvaret, Vedad sätter bollen säkert med en höger yttersida på volley. Ciggkungen med nummer 99 verkar vara sugen på at göra fler än de 9 han gjorde förra sejouren i United. Fick i slutet avlastning i form av en Belgisk Blå, en intressant kooperation, kapabel att köra över de flesta motståndarförsvar både lodrätt och vågrätt.




Vi kan ha seriens bästa mittbackspar just nu. Afrim och Axel, vilka giganter.

Kul med mycket publik (346) på Vallen. En tydlig favorit utkristalliserade sig. Trycket ökade avsevärt när Tomas gjorde entré i andra halvlek. Tomas tackade för förtroendet och bjöd på några Tompatacklingar och Årets vänster på Sollentunavallen.

Vi håller tredje raka nollan. Säll känns hur cool som helst i mål (Åkte dessutom på en rätt okej tackling efter att han boxat bort bollen. Domarn tyckte inte det var frispark (!). Från Frejledet ropades det på straff (!!!). Helt klart är att Säll är stor i målet just nu.) och framför honom har vi fyra backar som inte har många övermän i denna serien.

Visst kan segern i går klassas som orättvis.
Klart att Frej dominerar matchen. Men å andra sidan är det inte övervikt Frej i antalet klara målchanser. Att vinna trots att man är tillbakapressade visar på styrka, en styrka som kommer att visa sig värdefull när säsongen summeras. Vi har gjort dubbelt så många mål som Frej, vilket gör vår serieledning välförtjänt. Jag är övertygad om att Frej kommer tillbaka (De har IFK Sundsvall hemma nästa vecka. Jag skulle ranka skillnaden mellan lagen till 7-0 till Frej. Men eftersom de inte kan göra mål blir det 1-0). De kommer att vara med i toppen, och jag hoppas att vi kan visa oss lika starka i längden. Nu ska vi i alla fall njuta av att vara serieledare fram till nästa omgång!




Inför Sollentuna United - IK Frej: Seriefinal på Vallen


I världens jämnaste allaslårallaserie står vi i den åttonde omgången inför årets första "seriefinal". Visst är det lite magstarkt att kalla en match för seriefinal där en enda seger i stort sett kan göra skillnad på upp- och nedflyttning. Faktum kvarstår dock att det är seriens etta och trea (Målglada Strömsberg har slagit sig in emellan med en match spelad) som möts, och att Sollentuna United kan ta över förstaplatsen i serien vid en seger.

För motståndet står IK Frej. Som likt alla andra år producerar en tät defensiv som genererar i målsnåla matcher. För mig som mött Frej i några år nu känns det som att de ställer upp med i stort sett exakt samma lag år efter år. Hopspelta som få, men ibland också förutsägbara då deras ofta stora bollinnehav inte leder någonvart. Hur som helstbrukar det bli bra kvalité på matcherna, och det är jag övertygad om att det blir också.

Läget i Sollentuna United? Självklart alla miner uppåt efter 4-0 mot Rotebro förra helgen. Laget känns stabilt och vi börjar känna oss trygga i vårt spel. Det kommer garanterat vara en inspirerad elva som ställer upp imorgon kväll på Vallen för att ta över förstaplatsen från Frej.

Startelvan:


1. Säll

2. Filip - 3. Axel - 25. Afrim - 20. Anton

8. Jens

7. Saffe - 14. Christian

10. Badji - 99. Vedad - 9. David


På bänken:

30. Brille
18. Gabbe
5. Folkesson
27. Eyüp
21. Tomas
22. Jeppe
17. Demba


Samma startelva som senast mot Rotan med skillnaden att David tar plats i anfallet på Dembas bekostnad.


Mot serieledning!

Alltid United

Fått lite besk kritik av kapten Åberg efter att jag inte bidragit här på bloggen i den utsträckning jag kanske gav sken av i början. Tanken var att vi skulle växla lite men eftersom Jens driver den här bloggen så föredömligt har jag inte behövt skriva något. Dessutom innehåller min United-vardag inte längre några roliga omklädningsrums-anekdoter utan är bara fyllt av tråkiga styrelsemöten och politiskt korrekta nyheter på hemsidan.
Idag har dock varit en härlig Uniteddag. Med hjälp av min väldigt begåvade vän Dennis har vi byggt upp www.alltidunited.se som ett nästa steg i marknadsföring av klubben. Som första grej är det självklart derbyt mot lilla lillebror Rotan som ska basuneras ut. Nedräkningen har börjat på hemsidan och tanken är så klart att hetsa men också att locka så många åskådare som möjligt till matchen. Under sommaren ska vi försöka trixa fram lite roliga tävlingar och events i samband med matchen. Finns det några smarta idéer där ute får ni gärna bidra med dem här eller maila mig på [email protected]
Imorgon blir också en dag med mycket United. Skynda sig från träning i Södertälje för att ha möte med P98-lagen som förberedelse inför nästa års elvamanna-spel. Direkt efter det är det så klart mini-derbyt mot Frej som gäller. Tre poäng och det är serieledning! Det skulle sitta riktigt fint.
Men för nu, besök alltidunited.se och klicka att du kommer på matchen!
/Thorstensson


Generation Curling tar studenten!


I morgon, fredagen den 4 juni, infaller en dag mycket speciellare än många för flera spelare i Sollentuna United. Tiden har nämligen kommit till fjunisarna födda 1991 att ta studenten. För Sollentuna Uniteds del innebär det att vi kan räkna bort större delen av Generation Curling vid morgondagens träning. För deras del ska det istället vevas med hattar, ta gråtande avsked av sina älskade lärare och dricka mängder med champagne.

Vid denna tiden imorgon är hela laget män (Utöver Stoneface som är så liten att han inte ens kan räknas). Skolan är nu något som ska lämnas bakom. Jeppe kan inte längre skita i förmiddagens dubbelblock i Företagsekonomi B för at hänga i stan och köpa pumps till tjejen. Tomas kan inte längre impa på tjejerna i ettan med sin tjuvtrimmade rishög. Wilow kan inte längre slappa längst bak i klassrummet och leva på sitt söta yttre samt förmågan att alltid hamna bredvid pluggisar på proven. Och Freby och Axel kan inte längre tävla om vem som kan ge läraren det största röda äpplet eller räcka upp handen på flest frågor.

Sollentuna United är väldigt splittrat intellektuellt (Jag uppskattar antalet spelare som förstår ordet "intellektuellt" till 35%). Vi har alltifrån hantverkare till fullblodsakademiker (Mjukisbyxmaestro Antonio har en Master i fastighetsekonomi!). Vi har personer som alltid kunnat allting (Brille kunde allt han behövde kunna när han gick ur lågstadiet och redan då alltid hade en ficklampa övers till den som behövde låna). Vi har personer som minns studenten som det finaste i deras liv (Vedad fick en skinnjacka av sin pappa den dagen). Vi har välutbildade dalmasar (Gabbe) och trötta rikemansbarn som jobbar för slavlöner (Filip).

Men morgondagen tillhör alltså de fem 91:orna, som står inför det kommande livet. Som sig bör i Generation Curling har de inte behövt lyfta många fingrar hittills i livet, frågan är om de nu tvingas upp på egna ben eller om de fortsätter att äta från de aldrig sinande silverskedarna. För att hylla dem som sig bör tänkte jag här bara, för allmänheten, presentera Sollentuna Uniteds graduates. Vilka är de? Vad är de idag? Vad kan framtiden tänkas ha i sitt sköte för dem?

Congratulations, class of 2010!

Jesper Limpar:



En glidare, på och utanför plan. På plan aningen skadedrabbat yrväder till ytter som kan vara den spelare som blivit kapad flest gånger i Sollentuna Uniteds b-lagshistoria. Sägs ta skolan med en klackspark och tillbringar hellre tid med glamourtjejen som antagligen är Sollentuna Uniteds enda riktiga WAG. Visade förra sommaren upp en lite slappare inställning till fotbollen och drog istället på en tvåveckors ö-luff på varmare breddgrader (Man bajsar tydligen bäst i Budapest!). Är även väldigt engagerad inom rullstolsrörelsen. Kommer enligt säkra källor att satsa på en karriär i Finland, där "folket förstår att Minttu är den enda sanna drycken.".


Christian Freby:




Den lilla mannen med världshistorien ofuktigaste frisyr är på väg att sluta i den skola han håller så kär. Är en plugghäst av den grövre skolan och sägs inte låtsas om att han känner Niclas Wilow när de är i skolan av rädsla för att någon lärare ska se honom associera med en elev med under 19 i betygsnitt. I United har han snabbt utvecklats till en av de tydligaste "sparka-på-dom-som-redan-ligger-ner-karaktärerna". Ofta ser man Freby hugga som en kobra på någon oförmögen att försvara sig. Har redan spelat på alla positioner någon kan tänkas spela (gjorde till och med ett mål som forward ur misstänkt offsideposition på Finch Farm). Säger sig själv vara den av studenterna med bäst betyg, medan Axel säger att Frebys betyg "Inte ens är värda att knyta skosnörena på mina". Kommer antagligen att försöka sno Åkes jobb efter studenten, då hans farsa kan lägga in ett gott ord för honom.

Niclas Wilow:



Vad kommer Niclas Wilow att få i studentpresent? Det är frågan som just nu gäckar samtliga Unitedspelares sinnen? Ett vrålåk som spöar Afrims pizza-Merca? En specialdesignad skinnjacka som kommer få Vedads dito att likna ett fynd från en Alanya-marknad? Vad vi vet säkert är att hårfagre Wilow med all säkerhet kommer at bli belönad bortom vad vi andra kan tro är möjligt. Wilow själv sägs planera att student-crasha Frebys mottagning genom att komma dyngrak och förnedra Freby inför hela hans släkt genom att säga att de visst känner varandra. Har enligt egen utsago varit brutalt skoltrött under våren och egentligen bara hållit sig vid liv genom tanken på studentskivor. Kommer direkt efter framtiden få jobbet som IBM-chef över Europa som pappa fixat.

Axel Sjöberg:



Vicekapten Axel Sjöberg, i United känd som han som alltid kommer knappa tio minuter sent till samlingen, kommer undan med det och sedan går av när det vankas fysträning ser fram emot studenten med skräckblandad förtjusning. Å ena sidan tycker han att det ska bli skönt att slippa umgås med obildade tölpar långt under hans egen värdighet dagarna i ända. Å andra sidan vet han att han inte är så smart som han skulle behöva för att greja sitt livs dröm, Handels. En total fallering i matte E sägs ha mördat Axels betyg till den grad att han numera kan klassas någonstans mellan lastbilschaufför och gympalärare i framtidsutsikter. Inte okej för en kille med Axels karriärambitioner!

Tomas Rübsamen Ahlqvist:




I skuggan av lagets fyra Rudbecksstudenter ska vi inte glömma bort lagets femte student. Även om Tomas redan håller vuxenklass i styrka (fråga Stockholms alla backar), ölkonsumtion och det engelska språket ("Where are from from?") så kan det vara skönt för Belgian Blue att också få det på papper - schools out! Egentligen kan man inte kalla Tomas skola för en skola. Han har snarare gjort gratispraktik (Han tjänade ändå bättre än Filip trots att han inte fick lön dock...) på en bilmeckarverkstad och har totalt missat vad skolan har att erbjuda i form av lektioner, lunchraster och tjejer. Har redan varit småfull i en vecka och ska enligt egen utsago festa så hårt att "hela våren kommer att ligga som ett suddigt minne i bakhuvudet". När bakfyllan lagt sig i höst ska han bli dörrvakt på Royal Garden och bara släppa in folk födda 1995 och senare.


Hoppas ni allihopa kommer att njuta av studenten, som verkligen är en av höjdpunkterna i livet (Shit, jag låter som om jag är 65). Fira ordentligt och kom tillbaka med all den smartness och rutin som det innebär att vara en vuxen fotbollsspelare!


Från alltidUnited och hela laget - grattis Jeppe, Freby, Axel, Wilow och Tompa till studenten!









Myter sprack på Skinnaråsen


I efterdyningarna av segern i El Clasico har jag i mitt ständiga filosoferande låtit mina tankar kretsa kring myter.

Myter?

I Rotebros segertåg pre-season (och även i säsongsinledningen) föddes en hel del myter hos de blåröda kusinerna. Det viskades i vårt omklädningsrum om stekheta Källbergare, Unga Ostoppbara forwards och sinneslösa Hagamän. Vilka var dessa demoner? Vad hade vi att vänta oss?

Väl på planen belyses saker ur ett helt annat perspektiv och jag kunde se hur en efter en av de förutfattade myterna vinkade hejdå och gick direkt till duschen.

Jag har identifierat 7 stycken myter som sprack i lördags. Vissa påverkade matchen, vissa gjorde det inte. Alla är dock numera raderade ur mitt sinne.



Myten om 14:s krök innan match:

På fredagskvällen poppade följande meddelande upp på Fredrik Källbergs Facebook. "Skippar biran ikväll för årets match imorn". Att hoppa över den gyllene drickan är ingenting som personifierar nr. 14. Hade enligt egen utsago "inte gjort en match nykter" innan helgens drabbning. När han nu frångick sina rutiner tappade han inte bara sin identitet utan även sin fantasi och förmåga att göra det oväntade på planen.

Myten om Unge Tunge:

Superlativen ville aldrig ta slut om den enligt rapporterna totalt överlägsne forwarden som inledde serien med 5 mål på 3 matcher. Att han sedan vilats i två matcher för att komma pigg och utvilad till El Clasico satte skrämselhicka i den vita delen av Sollentuna. I realiteten hände sedan inte så mycket. Några fina passningar visst, annars var ett totalt ofarligt distansskott det närmsta Johan Hedman kom sitt livs första El Clasico-mål.

Myten om Niklas Karlssons huvudspel

Mannen som inte kan nicka, Niklas Karlsson, överraskade positivt matchen igenom. Många var de Unitedspelare (framförallt jag själv) som förvånades över Karlssons plötsliga styrka i luftrummet, han vann allt!

Myten om Hagamannen


Kanske den tydligaste mytspräckningen av alla. Words hade reached our ears about this Hagamannen, the slayer from the north. Han som slaktade motståndare och begravde dem hemma på bakgården. Väl på plat såg vi en välkammad pojke som var snäll nog att bjuda Demba och Filip på generösa ytor och som dessutom vek ner sig och gick av i andra halvlek.

 

Myten om att Sollentuna inte har en bra målvakt



Säll fick lägre betyg än Danne i lokaltidningen. Hedman utlovade att han skulle "chippa bollen över en gråtande Säll". Efter en straffräddning, en superräddning och en stensäker nolla är det Säll som triumferar över gråtande Rotanspelare.

Myten om att Resultat-Danne skulle hålla på Rotan


Han har varit lite velig, den gode Danne. Sger sig hålla på oss, men dyker likväl upp på alla Rotansmatcher. Vi misstänkte medgångssupportande från Danne. På derbyt slog han dock ner alla spekulationer genom att:

1 - Redan vara på plats i omklädningsrummet när vi kom till Skinnaråsen.

2 - Ha på sig United-keps

3 - Bjuda på bullar efter

Danne är vår och ingen annans!


Myten om att Sollentuna United skulle vara Rotebros lillebror



Nu börjar det bli dags att släppa det där va?


Snart dags för den andra av dagens två träningar - vi börjar bli riktigt proffsiga!



Boom, boom, boom, Belgian Blue


Jaha, gårdagen var precis som vanligt.

Måndagsfys. Grodhopp. Löpningar. Styrka. Träningsvärk.

B-lagsmatch. Dålig plan. Seger. David ovän med linjedomaren. Hattrick av Belgian Blue på 20 minuter.


Jag har aldrig någonsin varit med om en mer stereotyp måndag.

RSS 2.0