6-1 i genrepet

En ynka kvar till det smäller hemma mot Enköping i premiären. Det sista testet för oss skulle bli Bagarmossen ute på Bosöns utmärkta utomhusplan. Ett lyckat träningsläger och en mindre lyckad Enskedematch satt i våra ben och vi kände allihop att vi ville ha ett bra besked inför seriepremiären.

Pauls och Anders startelva:

Säll

Filip - Lundh - Afrim - Gabbe

Folkesson - Antonio

Demba - Jens - Daniel Ålund (Väsby)

Badji


På vår breda bänk satt Brille, Wilow, Hella, Anton, Vedad, Tomas, David, Dejan och Eyüp

Matchen börjar
med att jag själv snor bollen från deras backar vid ett uppspel, men min högermörsare ställer inte målvakten på några vidare prov. Vi för hela tiden matchen, dock är vi ganska dåliga i passningsspelet vilket ger Bagarmossen en del omställningslägen.

Ettan kommer efter en kombination Ålund/Åberg. Ålund får ett friläge som han säkert sätter till vänster om målvakten.

Ganska snart efteråt kvitterar Bagarmossen på en långt, bra slagen frispark som singlar förbi alla spelare och in i bortre krysset. Sådana frisparkar ser alltid billiga ut men är svåra att försvara sg mot och var bra slagen av deras spelare. Vi är här inne i en rätt dålig period men ändå ledningen ett par minuter innan paus genom Folkesson som tåar in en boll inne i straffområdet efter framspelning av Ålund. Ålund avslutar sedan första halvlek med att pricka stolpen i bra läge inne i straffområdet.

Ok försvarsspel men passningsspel under all kritik, var omdömet från Paul i paus. Vi kände också att vi kunde klart bättre. I andra halvlek är vi mer rejäla, och släpper inte lika mycket ytor som förut. Vi kommer själva till massor av chanser. Badji dundrar bollen i stolpen, Ålund lyckas inte träffa målet på ett par frilägen och jag själv smackar bollen utanför bortre vid ett friläge från vänster

Men när trean kommer går proppen ur. Undertecknad får ett inspel från kanten av Ålund och tar avslut från 20-25. Bra träff, bollen dyker över målvakten och in i taket. 3-1. Ganska direkt efter det mål gör vi två byten. Folkesson och Ålund ut - Snake och Belgarn in, två avbytare som verkligen ville in och sätta sin prägel på matchen.

David börjar direkt med visa killerinstinkt när han snappar upp en ensam boll vid straffområdesgränsen och kliniskt sätter 4-1 vid vänstra stolpen. Bara minuter senare uppehåller Badji hela försvaret innan han släpper till David som efter en bra löpning kan sätta dit 5-1 vid andra stolpen. Ytterligare någon minut senare kunde Snake gjort årets överlägsnaste hattrick, men i friläge från vänster sätter han upp bollen i ribbans undersida, trots en desperat viftande och skrikande Filip Terland på andra sidan, som förmodligen såg en chans till karriärens lättaste mål.



Snake - stekhet

Så hade vi ju också satt in den här killen som numera kallas Belgien Röd, och det slutar ju alltid på samma sätt. Tomas får, efter en av många smarta löpningar, bollen i friläge från vänster. Bollen placeras bredvid målvakten, inga konstigheter. 6-1. Efter detta har vi ytterligare lägen genom Tomas igen, Anton, Demba och Badji men siffrorna stannar vid 6-1. Mest underhållande i slutet var att Vedad byttes in på mittfältet, för att säkra upp bakåt antagligen.

Dömde gjorde Wilows tjockis-domare. Var väl själv på vippen att säga något i den stilen ett par gånger, men känner en enorm rutin med mina 22 år och vet att man måste vara ett föredöme för pojkspolingar i Wilows ålder.

Nu får vi en hel träningsvecka innan nästa helgs kamp med Enköping. Siggi var på Bosön och spionerade och jag tror att vi alla kan lova honom att de inte kommer till Sollentuna för att plocka hem några enkla poäng.




Dagens ytterbackar. En höll tätt bakåt och en annan var målkåt som aldrig förr.


Kommentarer
Postat av: Jens

Mmm nu har vi visat att vi också kan göra mål på lag från lägre divisioner. Skillnaden är att vi gör 6 på ett div 3-lag. Rotan gör det på div 4-5 lag.

2010-04-10 @ 17:02:18
Postat av: Gordon

Bagis ska vara riktigt nöjda med 6-1.

2010-04-10 @ 17:23:44
Postat av: FT

Å HEY! Å YALLA ! Å HEJ! Å JALLA!

2010-04-10 @ 18:19:00
Postat av: mf

Skönt att vinna när vi inte spelar på topp, styrkebesked.

2010-04-10 @ 19:20:13
Postat av: supporter

skillnaden är att ni släpper 7 mot ett mitten gäng i div 2 , skillnanden är att Rotan efter denna försäsong seglat upp som favorit inför sollentuna derbyt....sollentuna united (real madrid ?)

kanske dags för Florentino Pérez att lugna sig lite =)

2010-04-11 @ 01:12:44
Postat av: Ft

"skär mig själv efter Jens + Gordons sågning". Eller mej,juste, ft är fortfarande rikast i laget....heja heja AIK... 4 i rad?? FT FT FT

2010-04-11 @ 02:11:55
Postat av: Supporter 2

7 i baken var väl inte riktigt relevant. Om man seglar upp som favorit där den tyngsta segern kom mot Kungsängens junisar finns det något som är snett...vill se rotan vinna mot nåt riktigt lag innan de kan tas på allvar

2010-04-11 @ 02:29:28
Postat av: FT

EN JÄÄÄVLAA MASSA BÖNDER!

2010-04-11 @ 03:22:48
Postat av: Rotan 4ever

Rotan - Älvsjö 6-2. Älvsjö spelade i div,2 förra året.

Rotan - Täby IS 2-0. Täby är ett ok div.3-lag.

Rotan - Spånga 4-2. Spånga spelade i div.2 förra året.

Rotan - Bollstanäs 2-0. Bollstanäs är ett div.3-lag som f.ö kryssade mot United.

Rotan - Huddinge 1-1. Huddinge är ett topplag i div.3 som förlorat i kvalet upp tre år i rad.



Eventuella "b-lagsmatcher" mot tex Kungsängen och Sollentuna är helt ointressanta men har givetvis vunnits lätt. Självklart har Rotan vunnit matcher som de ska göra men att snacka om motstånd från div.4-5 är ju löjligt när de röd/blå har gjort bättre resultat än Sollentuna Utd på hela försäsongen med undantag för Akropolis och Bagarmossen (superettan??). Tyvärr har alla matcher för Rotans stolthet snöat bort mot div.2-lag men bli inte förvånade om de kniper tre pinnar i derbyt mot lillebror i slutet av maj!!

2010-04-11 @ 05:40:49
Postat av: Anonym

Vad är det för sänke som inte har något liv och ska börja hetsa om att rotebro är så jävla bra, ingen bryr sig.

2010-04-11 @ 13:28:46
Postat av: FT

jag gillar hetsen... längtar så jävla mkt tills jag får sätta dobbarna i karlsson på takets äckliga små prinskorvben

2010-04-11 @ 13:48:41
Postat av: Jens

Jag gillar också hetsen. Känns ju som ett visst mått av storhetsvansinne kan ha drabbat Rotebro, men jag tror absolut att de kommer klara sig bra i serien, precis som vi. Det kan bli fantastiska sommarmatcher inför storpublik!

2010-04-11 @ 14:28:38
Postat av: FT

jag tror dom åker ur

2010-04-11 @ 23:07:38
Postat av: vallen

storhetsvansinne...hmm läs FT?

jaa Real sollentuna united madrid tippar jag går obesegrade genom hela serien, allt annat är en total missräkning av hela föreningen...3 milj(?!?) bortkastat

galacticos ni var nån poäng från att vinna serien förra året eller...? =)

2010-04-12 @ 01:50:29
Postat av: Jens

Real-jämförelsen är ganska bra. Vita tröjor, halva laget nytt varje säsong. Kommer bli riktiga El Clasicon mot Rotan med Barcatröjor. Den liknelsen är egentligen också bra. Ganska mycket passningsspel och en spelare som gör det mesta framåt (även om han är både längre och tyngre än Messi...).



Förra säsongen var ju lite tuff, men hade vi inte tvingats dras med Danne, Freddan å Karlsson hade vi nog varit med och slagits i toppen...=)

2010-04-12 @ 10:56:21
Postat av: Knådarn

Jens.

Strålande språkbruk. Härligt ordval. Du har definitivt en framtid som stilist.

Knådarn.

2010-04-12 @ 20:14:52
Postat av: bollen är rund

Barca spöar 10 av 10 ggr real !



Nu vill vi se samma tempo här i s-tuna !

Rotan ligger lite längre norrut o har därmed fördel

då de är mera vana vid extrem kyla o snöskottning

än de soldyrkande united som gärna krampar ihop när kvicksilvret pendlar under 22 grader.

Forca Barca !!!

2010-04-30 @ 18:18:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0