Confessions of a videogenomgång




Tisdagar betyder matchgenomgång. Matchgenomgången med tillhörande videoanalys efter segern mot Strömsberg gav oss ett antal viktiga, och oviktiga, besked:


  • Jag tror att jag behöver glasögon. Har gått och stoppat undan den farhågan ett tag nu men motbevisen börjar stapla sig på hög. Någonstans vid klipp 8-9 vänder jag mig lite halvnöjt om mot Lilla DN och väser ”Aah nejs, nu är jag inne och vinner närkamper!”. Det var Eyüp.

  • När vi attackerar på alla fronter blir vi svårstoppade. Härligt att se flera exempel på när vi kommer i full fart på båda kanterna och i mitten samtidigt. Lite mer synkning mellan lagdelarna där så kommer det bli jobbigt att freda sitt mål mot Sollentuna United.

  • Att ha snack och styrning bakifrån är viktigt på plan. Att Säll har tagit detta till sig hördes riktigt bra i klippen. Till och med när bollen är längst ner på Strömsbergs planhalva hörs vår fräknige burväktares röst skrika och gapa. Mer sånt!

  • Stefan berömde Simon Afrim för att ha ”kommit in i en ny era i sitt fotbollsliv”. Och visst har han rätt - för vem har någonsin sett Simon ”Beckenbauer” Afrim ta ett kliv upp och enkelt ställa en motståndare offside? Simon, som tydligen missförstått vårt spelsystem i tre år, frångick äntligen sin självutnämnda liberoposition och sållade sig till övriga i backlinjen.

  • Ibland är minnet av prestationer på planen bättre än vad de sedan visar sig vara på film (För mer info, se avsnittet om Christian Antonio i Uniteds sämsta prestationer någonsin). I fallet Mike Allyns straff var det lyckligtvis inte så. Straffen var ännu hårdare på film.

  • Det var kul att vi fyllde på med mer folk offensivt än vi gjort på riktigt länge. Vid en paus i filmen innan ett inlägg var vi 4-5 man på plats inne i straffområdet. När hände det senast?

  • Vår kameraman, Micke Thorstensson, har ett fullkomligt vidrigt sätt att andas och snodde onödig fokus från spelsekvenserna med sina högst oklara stön och stånkanden.

  • Vi fick ett klart bevis på att vår nya tränare är tidsoptimist. ”En dryg halvtimmes videogenomgång”, sades det från början. Det blev lite längre (”När jag kollade klockan hade det gått över en timme, och då var vi på klipp 3 av 21”, sa Antonio). Kan dock inte säga att det gick någon nöd på oss, genomgången var kul*.

  • Vi visste att Snake aldrig har fel. En annan som väldigt sällan har fel, eller i varje fall alltid har små förklaringar till allt, är Lilla DN. Efter en knapp kvart klipper Wiklundh en Strömsbergare riktigt rejält vid hörnflaggan (Såg hårt och bra ut på film!). ”Njaaaaeeeh, det va på bollen!”, sa DN. I ett annat filmklipp löper han efter en djupledsboll från Afrim, men hinner inte upp bollen innan domaren blåser för inspark. ”Aaaaaeeeh, den va inte ute!” förklarade DN. Härligt!

  • Omar har gått och blivit ödmjuk. Hans drömmål hade tydligen ”aldrig gått att genomföra utan lagkamraterna” och var absolut ”allas mål” (Där är jag osäker på om han menade ”Allas” eller ”Allahs”, reserverar mig för att han hyllade något ännu högre än sina lagkamrater i dessa Ramadan-tider).


*Kul = kvalitetsfylld, lärorik, utvecklande, inspirerande, tankeväckande, mentalt tränande, ambitiös, intressant, spännande etc.

#8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0