Snake sänkte GUSK



(alla bilder är signerade Micke Thorstensson)

Sollentuna United - Gamla Upsala 2-1

1-0 10' David (Omar)
1-1 72'
2-1 82' David (Omar)


I en välspelad och fartfylld match på Sollentunavallen mot Gamla Upsala där vi tog kommandot, tappade det och tog tillbaka det igen, drog vi tillslut längsta strået.  Stor matchhjälte med två mål blev seriens snabbaste Snake - David Gustafsson.

Förra omgångens knappa förlust i Sandviken hade lämnat oss i den jobbiga sits i tabellen som ofta kallas ingemansland. Med 13 poäng upp till förstaplatsen och 10 ner till kvalplatsen gällde att hitta motivationen att ända avsluta den här säsongen på ett så värdigt sätt som möjligt. Första steget mot det var att besegra laget som står mellan oss och en topp 4-placering i serien, Gamla Upsala.

Bortamatchen mot GUSK blev som vanligt en torsk (Tredje raka), i en match där vi själva länge kände oss överlägsna. Att vår "överlägsenhet" till stor del hade gått ut på ett oändligt rullande i egen backlinje smutsade ner minnet av den matchen en aning, och efter vår videogenomgång av förra matchen stod det klart att vi skulle vara tvungna att själva bjuda upp till dans mycket aggressivare denna gång. Gusk skulle säkerligen vara nöjda med att låta oss ha bollen, ligga rätt i positionerna och satsa på snabba kontringar. Som vanligt.

Träningsveckan hade förflutit bra, många som sett pigga och bra ut. Vår redan minimala täckning på mittbacken var ännu mindre till denna match då Afrim dragit på sig sitt sjätte gula mot Sandviken och således var avstängd. Lösningen blev att flytta ner undertecknad som mittback.

Startelvan:

1. Säll

14. Christian - 2. FT - 8. Jens - 4. Anton

5. Folkesson
10. Badji                               83. Omar
7. Doni

17. Demba - 9. Snake


Bänken:
30. Marko
11. Reynoso
18. Gabbe
19. Trimi
22. Jeppe
27. Eyüp

En elva identisk mot förra veckans sånär på att Simon försvann och Omar kom till.

Efter några oklara inledningsminuter (Kan det ha berott på det sämsta cirkel-peptalket någonsin från en velande kapten?) tar vi ett rejält grepp om matchen och spelar väldigt bra fotboll under matchens första halvtimme. Vi har total kontroll över bollinnehavet, skillnaden mot tidigare är att vi förflyttar bollen på offensiv planhalva, och låter våra motståndare få slita ont i sina defensiva löpningar.

Utdelningen låter inte vänta på sig. Ett anfall startar med några passningar mellan Matte och Christian till höger. Matte vänder på spelet med en crossboll till Doni, som förlänger vidare till Omar. Omar sätter David i läge med en smart passning. Det mullrar väl inte direkt om Snakes skott, men en lurig studs och skruv får målvakten att liggande misslyckas att få kontroll på bollen, och han fumlar in den. Härligt! Målet var väntat, innan matchen hade Snake sagt "Idag gör jag mål". Han har väldigt ofta rätt...

Vi fortsätter att köra på. Folkesson har bättre fötter än någonsin och bollfördelar likt en annan Taco på mitten. På kanterna är Omar och Badji ständigt spelbara, och seriens snabbaste anfallsduo är ständigt på språng. Snake har två bra lägen till att göra mål efter snygga anfall, men får inte riktigt träff på avsluten.

Sista 15-20 kommer Gusk tillbaka in i matchen ordentligt. De börjar vinna allt fler andrabollar och trycker tillbaka oss. Vi själva blir aningen stillastående och gulklädda spelare är först in i de flesta viktiga ytorna på mitten. De skapar en del hörnor och frisparkar runtom straffområdet, men skapar inget riktigt farligt förrän en mittfältare dundrar på ett ruskigt distansskott som smeker utsidan av stolpen vid bortre krysset. Helt klart ett av de hårdaste skotten på Vallen 2011. Man har också en nickskarv efter ett långt inkast som landar i ovansidan av ribben, dock full kontroll av Säll.

I andra halvlek fortsätter vi att vara spelförande, men vi har absolut inte kontroll på matchen som första halvtimmen. Gusk vinner mycket boll och ställer om farligt mot oss hela tiden. Fortfarande dock utan att skapa de riktigt vassa chanserna. Det känns hyfsat kontrollerat bakåt, men anfallsspelet blir bitvis väldigt otajmat och stillastående. Vår bästa chans skapar Omar som bryter in från vänsterkanten och avslutar millimeter utanför bortre stolpen med ett pressat skott. Jens Pernambucano drar iväg en frisparksmissil från 30 meter som Snake är nära att sätta returen på och Jeppe Limpar har ett fint skruvat avslut som målvakten dyker och räddar.

Istället smäller det åt andra hållet. Efter ett brutet uppspel hamnar bollen hos Gusks bäste spelare, Mani Tourang. Från en felvänd position lyckas han vända och, via några studsar på mina fötter, få bollen mellan benen (Skräll...) på stötande mittbacken Åberg. Efter det drar han på ett riktigt fint skott från 20-25 meter som dyker och lämnar Säll utan chans. Surt.

Då blir det ingen vinst då? Faktum är att alla matcher vi vunnit hittills under säsongen har sammankommit med att vi hållt tätt bakåt. Alltså ingen seger när vi släppt in mål. Sjukt. Efter några paralyserade minuter fortsätter vi att trumma på, och lyckas snyggt avgöra matchen.

Målet är en riktig godbit. Christian avancerar uppåt från högerbacken, sätter upp bollen hårt på Omar som droppat ner från forwardsposition med en mittback i hasorna. Med sin första touch definierar Omar vad spelsinne och frispelar, samtidigt som blicken är fäst åt andra hållet, David i djupet. Snake drar igång sin ohyggliga utväxling och är på någon sekund ikapp och förbi mittbacken som i det första läget hade någon meters försprång. Helt fri med Gusk-keepern är David bombsäker och avslutar distinkt i ena hörnet. Hans andra mål - Omars andra assist.

Assistkungen Omar Eddahri!

Självfallet trycker Gusken på sista 10. Man byter ut en back och sätter in en Carsten Jancker-spelartyp som både hann med att sänka FT med en armbåge samt bli misstänkt fälld av densamme i ett halvt friläge. Man får ett par minst sagt billiga frisparkar av den märkligt lame domaren, flitigt assisterad av sin flintskallige linjeman med en inte helt rumsren mustasch. Lägg till detta att deras amerikanske mittback helt oväntat var en hejare på Bapupa-inkast så förstår ni att det blev bra bombardemang mot Uniteds straffområde. Säll är dock felfri i luften och boxar bort allt som kommer i hans väg. När Gusks slöa stork matchen igenom hade det jobbigt i luften mot Uniteds spänstigare skräddare så lyckas de ändå inte skapa så mycket.

Bwow!

Den sista chansen blir i matchens sista spark då Mani Tourang får ett fritt skottläge i straffområdet efter en stunds kalabalik. Han skjuter utanför (Säll hade tagit den om den gått på mål.) Domaren blåser av och förkunnar tre sköna och efterlängtade poäng till Sollentuna United.


När man ska dela ut beröm är det svårt att bortse från Snake, som återigen visar hur mycket han betyder för vårt anfallsspel. Snabbhet, spelsinne, arbetskapacitet och idag även lite kyla i avsluten. I kombination med Omars framspelningar tungan på vågen i dagens match!

En glad Åberg, en nöjd Limpar och en slö Folkesson njuter av segern efter matchen.

Till sist - sånt som gör en lite extra glad.

Samtidigt som vi slog Gusk fick seriens ojämnaste målskytt, Johan Hedman ett tokryck och gjorde 4 för Rotebro borta mot Falun. Bottenstriden ett minne blott för Rotebro, som istället tar upp jakten på oss inför derbyt i näst sista omgången. Men Rotebro, här kommer lite annan relevant fakta, som jag av en total slump ramlade över på en av mina (helt El Clasico-oberoende) vänners FB-status.



Den helt okände Mikael Melkersson är veckans hjälte. Dags att bygga studentlägenheter på Skinnaråsen?

#8



Kommentarer
Postat av: FT

Fällt FT ??? Tja, om fega armbågar räknas dit så fine. Själv kör man med karate-sparkar som är RÄTT mycket ballare.

2011-08-28 @ 14:48:14
Postat av: 88

Vart tog den stora värvningen avv 99 vägen ??

2011-08-28 @ 21:25:46
Postat av: ZZR

Låt oss vara eniga om att Rotebro inte bara är vidrigast i norrort utan t o m i VÄRLDEN - om man kommer dit som spelare för United och torskar mot stolta Rotan!

2011-08-29 @ 17:29:42
Postat av: FT

ZZR ? DDR ? USSR? rotan ?

2011-08-29 @ 22:58:06
Postat av: Pierre

Oj oj oj små pojkar.. Ni vet inte vad ni gett er in på . Mohahaha!!!

2011-08-30 @ 23:25:14
URL: http://stockholmaren.net
Postat av: FT

tanguy ?

2011-08-30 @ 23:41:42
Postat av: Åberg

Ooo, den omtalade Pierre tar sig tid att kommentera min blogg - stort!



Tanguy - haha!

2011-08-31 @ 08:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0