2-2 69’ Folkesson

Varningar: Demba, Eyüp, Wiklundh, Afrim

Jag var avstängd till bortamatchen mot Kvarnsveden. Jag har således inte mycket att rapportera om stämningen i omklädningsrummet, direktiven från tränarna eller känslan på plan. Däremot fick jag uppleva Sollentuna United ur ett annat perspektiv, nämligen från läktaren med vår kanske största supporter Håkan.

Håkan är så nära man kan komma ett riktigt Håk-Eye. Han ser allt, har knivskarpa observationer och en ännu vassare tunga. Få är de spelare som undgått totala sågningar från Håk-Eye, så också denna match. Så, här är Kvarnsveden-Sollentuna United ur mitt och Håk-Eyes perspektiv (Håk-Eyes kommentarer i kursivt)

1' Lilla DN startar matchen med att sätta Christian i skiten, vilket han lyckligtvis löser.
2' Reynoso vinner en frispark djupt på egen planhalva
5" frispark i bra läge Kvarnsveden - Säll räddar säkert till hörna
6' 1-0 Kvarnsveden. Kort hörna spelas tillbaka till #10 som pangar in i bortre krysset. ”Äh men vafaaan, nu torskar vi!”, kommer surt från Håk-Eye.
10' Reynoso bjuder på matchens fint hittills då han sular en motståndare åt skogen. Håk-Eye skrockar belåtet.
11' Hörna United
12' Afrim nickar utanför- bra chans! ”Han kan väl förfaaan inte spela med det där jävla hårbandet!”
13' Inte allt för långt ifrån självmål på DNs frispark
14' Varning Demba
15' Avslut i farligt läge Kvarnsveden. Säll räddar
18' Nära mål då Kvarnsvedens keeper tappar ett inlägg från Demba
21' 2-0 Kvarnsveden. Löjligt mycket offside.
22' Linjedomaren häcklas flitigt av Unitedfalangen med Håk-Eye i spetsen. ”Du är så jääävla dålig!”
23' Demba skjuter farligt skott utanför ”Vafaan skjuter han för, han kan ju inte skjuta!”
25' Långsamt spel av United. Måste till en rejäl tempohöjning
26' Jättenära mål när en bra frispark av DN räddas på mållinjen!
28' Wiklundh skjuter utanför från distans
30' Snake skjuter mitt på målvakten i fritt läge inne i straffområdet! Vår bästa chans! ”Nähä, sätter vi inte såna där lägen kan vi lika gärna ge upp”
33' Gult kort för Kvarnsveden efter Demba-kapning
36' Frispark utanför straffområdet United - Mike i muren ”Kunde man ju gissa redan innan”
38' Jätteläge Kvarnsveden efter omställning. Hörna.
41' Kvarnsveden-ytter leker Cruyff i straffområdet. Får ett friläge och chippar i burgaveln
45' Snake avslutar första halvlek med att sätta en hörna i burgaveln.

Paus, kioskbesök (”Kaffe och mazarin tack”, beställer Håk-Eye gubbigt)

Svag halvlek. Kommer behövas en rejäl uppryckning till andra halvlek!!!

46' Byte till andra. Gabbe ut - Eyup in. ”Jasså Eyüp kommer in. Jaha, då går väl åt helvete”
48' Gult kort till Eyup efter tröjdragning
49' Afrim ligger ner efter en nickduell efter frispark
52' press från United utan att skapa den riktiga farligheten
55' Snake styr ett inspel från Badji över mål - farligt!
56' Demba trasslar sig till skottläge efter bra förarbete av Eyup. skjuter över.
57' Afrim/Lindberg avstyr ett läge med exemplariskt mittbacksspel
58' Straff! Snake kapad av målvakten. Mike kliver fram. ”Nääe han ska väl inte skjuta, han gör aldrig mål!”
58' Mål! Mike skjuter med avstannande avsats. Målvakten är på bollen men kan bara styra den in i burgaveln!
62' Byte: Badji ut - Omar in
63' Frispark i ytterposition för Kvarnsveden - Säll plockar säkert
65' Mike nickar in 2-2! Offside! ”Har du varit inne och läst på offside i pausen eller din pajas?”, Håk-Eye låter linjedomaren veta att han lever.
67' "Vi får börja fundera på knallskott, nån som har ett?" Håk-Eye börjar fundera på alternativa lösningar.
68' Säll räddar friläge!
69' Säll tar ett friläge från samma kille igen. Kung! ”Men för faaan, Lindberg är ju inte snabb de första meterna!”, Håk-Eye plågas.

70' FOOOLKESSON!!! Halvvolleyskjuter in 2-2 i nättaket från distans! Håk-Eye dansar krigsdans på läktaren.
71' Säll gör en räddning till! Är otrolig just nu! ”Aa nu spelar han bra, men han kan fan inte skjuta utsparkar
72' Gult kort till Afrim
73' Jättenära 2-3! Snake skjuter i burgaveln efter förarbete av Matte!
75' Snake igen! Målvakten räddar Snakes friläge från vänster. Håk-Eye gömmer huvudet i händerna.
76' Bra omställning - hörna United
79' Bra anfall avslutas med skott utanför av Matte
80' Snake cykelsparkar men får ingen träff
81' Danne uttalar sig för första gången på läktaren: ”Aaaa så där kan ju inte du göra i alla fall Atilla!”, med syfte på Snakes bissa. Håk-Eye studerar kritiskt Danne över toppen på brillorna som halkat ner på nästippen.
83' Två farliga anfall av Kvarnsveden. Hörna.
85' Mike helt fri från någon meter - räddning! ”Vem faaan köpte honom!?”, vrålar Håk-Eye.
86' Folkesson skjuter över ur bra läge!
89' Kvarnsvedenspelare nere för räkning. Välbehövlig paus i intensiva slutminuter.
91' Jobbig frispark Kvarnsveden...
92' Efterföljande byte...
92' Byte: Demba ut - Teiwo in ”Men för faaan, vad ska de byta nu för?”
94' Slut.

”Jaha, då var det kört för i år då", konkluderade Håk-Eye.

Riktigt så illa är det inte. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om. Visst hade vi hoppats på en vinst mot Kvarnsveden, men som matchen utvecklade sig kan vi inte vara missnöjda med en poäng. Nyktert sätt så har Kvarnsveden kanske ännu fler klara chanser än vi, Säll är matchens gigant och räddar oss flera gånger. Matchen hade lika gärna kunnat sluta 7-2, 5-5 eller 3-8, det var stundtals riktig Hawaii framförallt i andra halvlek då lagen bytte målchanser hela tiden.

Stort beröm ändå till alla på planen som visar karaktär och vänder underläget till en poäng. Stor skillnad på en förlust och en oavgjord! Vi är fortsatt obesegrade under hösten, och vi kan åka till Sandviken nästa helg med stort självförtroende och stort begär för revansch.

Och just det, glömde visst att vi ryckte ifrån Rotebro med en poäng till...