Sollentuna United mosade BKV Norrtälje




Sollentuna United - BKV Norrtälje 4-0

1-0 3' Mike (Doni)
2-0 50' Filip (Demba)
3-0 65' David (Doni)
4-0 86' David (Omar)


Efter det förhoppningsvis tillfälliga stoppet i segermaskinen mot Spårvägen förra veckan blåste Sollentuna United igång motorerna igen under hemmamatchen mot Svenska Cupen-sensationen BKV Norrtälje. 4-0 i en match som kontrollerades från start till mål tog oss upp i serieledning för några timmar, innan vi petades ner till andraplats efter Sandvikens seger mot Enköping. Här följer ett kort ("Little Fockers" med chips & dipp hägrar för Fet-Jens) sammandrag av matchen.

Efter en stark träningsvecka kom vi bra förberedda till matchen mot BKV. Med en i stort sett helt skadefri trupp (Det är bara målvakterna som inte kan hålla sig friska) hade tränarna en grym konkurrenssituation att ta hänsyn till. Man enades till slut om följande startelva:

30.Christoffer Matwiejew (
Lån från Djurgården)

2. Filip Terland - 6. Anton Lindberg - 33. Axel Sjöberg - 4. Anton Wiklundh

27. Eyüp Ayhan - 8. Jens Åberg

17. Demba Jagne - 7. Doni Makolli - 14. Christian Antonio

99. Mike Allyn

Några ändringar jämfört med senast. DIF-lånet, jättepolacken Matwiejew, tog plats i målet. USA-comebackande Axel hoppade med kort varsel in i mittförsvaret istället för avstängde Afrim. På mitten tog Eyüp plats och succéinhopparen Demba fick även han förtroendet från start ("I like to come in as a substitute. I'm mad", sa Demba)

1:a halvlek

Matchen börjar, efter en miss i backlinjen som sånär ledde till Norrtäljefriläge, med starkt Unitedtryck. Vi skapar en trippelhörna där Axel nickar utanför via en försvarande back på den första, Åberg missar gyllene nickläge på den andra och Allyn skarvar den tredje upp i nättaket. Kvalité från Doni och Christian som slog hörnorna och en drömstart för United.

Vi spelar bra fotboll i första halvlek. Bra bollinnehav, kombinationer, spelvändningar. Vad vi saknar för att få högsta betyg är att vi gör för många enkla, individuella misstag samt att vi inte är tillräckligt starka och aggressiva i duellspelet, där Norrtälje firade triumfer. Matchbilden är dock under kontroll, de gånger som Norrtälje hotar är när vi ger Andreas Bellander (Helt klart en av seriens bästa spelare) för mycket yta. Närmre än en nick och ett direktskott ganska långt utanför målramen kommer dock inte BKV.

Vår bästa chans i halvleken kommer efter att Mike Bergkampskarvat en passning vidare till Christian som inte riktigt får med sig bollen i steget. Christian utmanar målvakten i kanten av straffområdet, spelar tillbaka mot Eyüp som avslutar mot muren av täckande försvarare framför det övergivna målet. Tyvärr gör en av försvararna en schysst benparad, och bollen räddas.

2:a halvlek

Vi blir ofta passiva i ledning. Nu hade vi gett oss den på att inte bli det. Det blir vi inte heller. Andra halvleken börjar lika trevligt som den första. Vi körde på samma taktik som knäckte Falun och gjorde även denna gång mål i början av båda halvlekarna. 2-0-målet görs elegant av FT som läckert chippar ett inlägg i bortre krysset, efter att ha lurat skjortan av hela Norrtäljeförsvaret genom att finta med rösten och skrika "Mike!". Medan backar, målvakt och hela fadderullan koncentrerade sig på Mike satte Filip istället bollen hur snyggt som helst i bortre krysset*

Här börjar det kännas som att vi har riktig kontroll på matchen. Visst försöker Norrtälje, men det mesta sker individuellt och många i laget är griniga på ett tidigt stadium. Vi måste ändå kämpa för att hålla emot deras många skickliga spelare, men det ända de får till i målchans är ett bra direktskott utanför straffområdet, där Christoffer sträcker ut sina åtskilliga centimeter och snyggt räddar till hörna.

Åt andra hållet händer det mer, och den trevliga trenden med målgörande inhoppare håller i sig. Efter en timmes spel byter Snake av Demba, och fem minuter smäller det. Snake, som i och med inhoppet gjorde comeback efter frontalkollisionen mot Rotebro i andra matchen, är snyggt på plats och avslutar ett av matchens finaste anfall med skallen. Efter att ha haft bollinnehav på vänstersidan vänder vi på spelet via en fin prestation av Eyüp. Bollen till Filip och sedan på ett snöre mellan alla som var i närheten (Doni? Christian?). Till slut når bollen Mike som felvänd inne i straffområdet lägger upp den för Doni. När alla (I alla fall jag som slöade längre bak i plan) förväntar sig ett skott på motrull visar Doni känsla och hjärna när han chippar bollen in mot straffområdet där Snake kommer flygande. I vad som kan liknas vid en handbollsindian möter han bollen med skallen och sätter den via marken perfekt vid bortre stolpen. 3-0 och matchen känns avgjord!

Avslutningsvis får Snake sätta en till. Cirkus Omar har uppvisning och låter 4-5 backar åka karusell. När Omar skojat färdigt frispelar han Snake i djupet. Ingen visste att Snake kunde nicka, alla vet att Snake kan springa. Fort. Backarna har således ingen chans att hänga med, och ett perfekt vänsteravslut via bortre stolpen senare är det 4-0 och tack och godnatt för den här gången, Norrtälje.

Kul att vinna, och få göra lite mål också. Även värt att notera ett bra försvarsspel - som neutraliserar Norrtäljes offensiv med Bellander i spetsen, under nästan hela matchen. De kom till väldigt få avslut. Ett insläppt på de fem senaste talar om att vi tätat till det försvar som under förra säsongen läckte lite väl för att vara ett topplag. Nu väntar en ny, tuff match i Västerås på torsdag. Vi kommer att behöva ett minst lika bra försvarsspel då för att få med oss några poäng därifrån.

Positiva insatser att nämna från dagens match:

+ Doni
+ Snake
+ FT


Nu fortsätter vi så här!

# 8
Skräddarn



Kommentarer
Postat av: FT

fint lauler.. tyckte du beskrev mitt mål jävligt bra dessutom. Du kanske borde nämnt att det var en intränad variant jag och Mike har tränat på under en längre tid nu. Heälitt!

2011-05-29 @ 23:24:57
Postat av: Johan

Man skulle kunna tro att du kallas för skräddarn tack vare ett bra spelsinne och "syr ihop säcken på mitten"...

2011-05-30 @ 12:41:56
Postat av: Jens

Tyvärr är smeknamnet av en mycket mindre smickrande karaktär...kan ha jobbigt långa, spretiga ben och armar

2011-05-30 @ 13:32:26
Postat av: FT

du glömde det viktigaste: de vidriga utstående händerna som du verkar tro fungera som nå sorts vingar..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0