Chiptrims dubbel gav ny hemmaseger



Sollentuna United - Västerås IK 2-1 (1-0)

1-0 21' Trimi (Badji)
2-0 50' Trimi (Jens)
2-1 62'

Varningar: Trimi, Säll, David

Andra raka hemmamatchen gav andra raka segern. En spelmässigt ganska jämn match där vi har ett stort övertag i målchanser slutar 2-1 efter att Trimi tackat för förtroendet att få plats i startelvan genom att göra båda våra mål. Nu är vi verkligen med i racet om topp 3-placeringar.

Jag vet inte vad det är med Sollentunavallen. Den ligger varken på onaturligt hög höjd vilket skapar andnöd för ett ovant bortalag, och inte heller är den försedd med fanatiska supportrar som skrämmer skiten ur lagen som gästar. Men Vallen är vår borg, och i år har det varit väldigt svårt att plocka poäng från Sollentuna Uniteds hemmaplan. Bortsett från debaclet mot Sandviken har vi 7 segrar med 15-2 i målskillnad. Det senaste i raden av bortaoffer blev Västerås IK, som fortsatt har problem med att omsätta sitt fina spel i mål och poäng.

Vi kom ifrån en strålande bra träningsvecka, med en trupp som var tunnare än någonsin. Med Marko och Mike som nyligen bytt klubbar samt skador på Lindberg, Teiwo, Omar och Eyüp lyckades vi inte ens skrapa ihop en full bänk dagen till ära. Tur då att samtliga spelare som är i spel har hållit en bra kvalité och kört på i bra tempo, så vi kände oss fullt förberedda för match.

Snake var i speldugligt skick!


För motståndet stod Västerås IK (som på sin hemsida presenterade nästkommande match så här - snacka om att du är på dekis, Limpan!)




Vårmötet slutade 0-0 på Apalby, en match som präglades av högt tempo och bedrövliga nickar i bra lägen av filmjölksskallen Jens Åberg. Vi kom ihåg ett Västerås som spelade avsevärt mycket roligare fotboll än de senaste årens tråk-VIK. Ett par nyförvärv hade sett till att man nu är ett av de lagen med det bästa spelet ute på planen, effektiviteten och spetsen framåt är det sämre med.

Sollentuna Uniteds startelva:

1. Säll

14. Christian - 2. FT - 25. Afrim - 4. Anton

10. Badji - 5. Matte - 8. Jens - 7. Doni

9. Snake - 19. Trimi


Bänk:
Okänt nummer - Jocke Kenne
11. Reynoso
17. Demba
18. Gabbe
22. Jeppe


Gentemot förra veckans 2-1 mot Gusk tog Afrim tillbaka sin plats i mittförsvaret. Jens upp på mitten där Doni klev ut till vänster istället för skadade Omar. På topp startade Trimi istället för Demba. På bänken gjorde löparfenomenet Jocke Kenne comeback som backup-slips ifall något skulle hända med Säll.

Första halvan av första halvlek
är riktigt jobbig för Sollentuna Uniteds del. Västerås spelar oss många gånger sönder och samman på mitten och hittar ytor som vi inte alls är närvarande i. De skapar en fruktansvärd chans bara efter någon minut. Ett inspel från vår högersida når en fri forward bara någon meter från målet vid bortre stolpen. På något mirakulöst sätt får den formtoppade Säll upp en hand och reflexräddar ett av årets givnaste mål på Vallen. Returen tjongas långt och högt av en starkt krigande Simon Afrim.

Tyvärr vaknar vi inte till liv av chockstarten, utan har det fortsatt jobbigt. Framförallt på mitten. Det känns farligt - men blir det aldrig. Västerås spelar fint, ofta anförda av oerhört duktige nummer 5, men kommer inte så långt.

Vårt eget spel kommer successivt. Det är inte glimrande, men helt okej. Skillnaden mellan oss och VIK är att vi skapar målchanser. Snake avlossar sin slöa bössa ett par gånger, ett skott är oerhört nära att smita in vid bortre stolpen. Afrim är nära att drömmåla när han mitt i straffområdet, hur tekniskt som helst, tar ner en hörna och bombar en halvvolley en decimeter över ribban. En häpen (Första gången jag tar ett avslut på hela höstsäsongen tror jag) Åberg skapar sig ett fritt skottläge utanför straffområdet efter en bra skarv av Trimi, men skottet blockas.

Nollan spräcks istället av vår straffchippare, Chiptrim Montana. En fantastisk krossboll från Doni sveper över hela planen och når Badji ute till höger. Badji drar på andra touchen in ett än mer fantastiskt inlägg. Hårt, flackt. På bortre stolpen dyker Trimis stora frisyr upp och sätter bollen distinkt i backen och upp i taket. Härligt!

Halvleken avslutas med en jättechans för en häpnadsväckande snabb Åberg, som efter ett väggspel med Snake i en omställning utnyttjar farten och rycker(!) förbi den sista mittbacken. Läge för avslut med högern i friläge, men samtidigt risk för att missa bollen i en kombination av trötthet/obalans/kass högerfot. Jag väntar istället in backen, vänder upp med vänster yttersida. Backen forsar förbi som beräknat. Tyvärr halkar den inte helt vane målskytten Åberg till och försöker sig till slut på ett försök till en riktigt trött lobb. Fösningen går rätt på målvakten. Ridå.

I paus visar Stefan & Anders prov på stor taktiskt känsla när de plockar in Doni från vänsterkanten för att istället ligga som spets framför Åberg och Folkesson på mitten. Västerås hade kanske en högermittfältare på pappret, men i realiteten klev han in i mitten hela tiden och gjorde dem övertaliga centralt. Vår taktiska förändring låste en stor del av VIK:s spel i andra halvlek.

Det tar bara fem minuter in i andra halvlek innan det ringer igen. En häpnadsväckande känslig Åberg luftar vänstern med en lobb från 30 meter. Lobben seglar fint mot, men typiskt för säsongen 2011 inte in i, bortre krysset. Tar istället i stolpen, men rakt ut till en helt fri Trimi. Första känslan var offside, men domarens flagga stannar nere. Trimi bökar efter visst besvär in 2-0 via målvaktens händer.

Nu känns det lugnt
. Hur lugnt som helst. Vi har tagit över bollinnehavet och har total kontroll på matchen. Doni hittar helt rätt i sin roll som spets på mitten och är den som dikterar matchens tempo. Bakåt har vi en mycket bättre kommunikation än i första halvlek, och de enda gångerna som Säll behöver ingripa är när han plockar och boxar inlägg och hörnor.

Därför kommer reduceringsmålet som en blixt från klar himmel. VIK tilldelas en billig frispark och medan vi fortfarande är fast i besvikelsen har man slagit in frisparken, bröstat ned den och snyggt satt dit 1-2 med en distinkt, otagbar volley.

1-2 med en knapp halvtimme kvar ger självklart VIK blodad tand, och man återtar en del av initiativet igen. Men nu har vi stängt butiken bakåt, och de kommer inte till några chanser över huvudtaget. Istället borde vi stängt matchen åt andra hållet, framförallt målsugne Åberg som inte lyckas pressa ner bollen på Snakes perfekta snett-bakåt-passning. Demba bjuder på baconvristerna vid några fina skottlägen och Snake är hela tiden nära men aldrig riktigt där.

Ny stabil seger. Några sköna besked:

- Säll fortsätter spela bra i målet
- Filip har växt in i mittbacksrollen där han gjorde en oerhört gnällig första och en oerhört bra andra halvlek
- Trimi visar att fler vill vara med och ha speltid
- Doni gör kanske sin bästa match i serien och är bäst på plan.
- Belgien Blå visade att han har öldrickarsinnet kvar under kvällens firande på Limerick.

Va ere för fel, Åberg!? Stå normalt!

#8

Kommentarer
Postat av: FT

wilow ser ut som han i A clockwork Oranhe

2011-09-04 @ 20:11:11
Postat av: 14

"Trimi (Jens)", ska höra med Anders om ett skott i stolpen officiellt kan räknas som en ass..

2011-09-04 @ 21:09:43
Postat av: Anonym

Jag kan behöva den assisten i min poängmässigt bedrövliga säsong

2011-09-05 @ 10:24:18
Postat av: LM

Var hamnade Mike?

2011-09-05 @ 16:25:41
Postat av: Jens

Mike spelar i Enskede nu

2011-09-05 @ 21:33:01
Postat av: anonym

http://www.youtube.com/watch?v=kj-pJuu4iY4&lc=8AbbStYG26i0i64OMNzrC9qgDjCGC3KDtqqaokC-4IY&feature=inbox

2011-09-05 @ 23:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0