Överkörning gav 3 mål och 3 poäng



Foto: Stig-Göran Nilsson (www.norrteljetidning.se)


BKV Norrtälje - Sollentuna United 0-3 (0-1)

0-1 19' David (Philip)
0-2 82' Badji (Doni)
0-3 90' Doni (str)


Den starka höstsäsongen fortsätter - nu även utanför Sollentunavallen. Vårt stadiga avancemang genom tabellens mittskikt har via kassaskåpssäkra 3-0 borta mot Norrtälje fört oss ända upp till tredjeplats. Inte nog med det - Sollentuna United kan mycket väl bli de som bestämmer var seriesegern kommer att hamna. Gör er redo för en avslutning i världsklass!

Höstsäsongen 2011 hade hittills för Sollentuna Uniteds del inneburit fyra raka segrar på hemmaplan, samtidigt som vi bara mäktat med en poäng på två bortamatcher. Fortsatt dåligt bortaspel, eller dags för ett välbehövligt trendbrott?

Träningsveckan var lugn. Coacher Olsson/Limpar drog ned intensiteten för att vi skulle ha kraften att vara "fullkomligt äckligt aggressiva" på lördagsförmiddagen ute i Roslagen. Minskad intensitet, men bibehållen kvalité. Träningarna håller fortsatt väldigt hög klass, där vår lilla men jämna trupp verkligen känns ihopsvetsad på alla plan nu.

Startelvan mot Norrtälje var densamma som i 2-1-segern mot Västerås IK veckan innan, med den förändringen att Anton Wiklundhs immunförsvar gjorde sig påmint återigen, den lilla datanörden hade inte tränat på hela veckan och var därför inte aktuell för spel. Ersatte gjorde United-debutanten Philip Wikström, som tagit klivet upp i a-truppen från U-19 efter sommaruppehållet. Philip hade dragits en del med skador, men fick nu alltså chansen att debutera i division 2.

Starting 11:

1. Säll

14. Christian - 2. FT - 25. Afrim - 23. Philip

10. Badji - 5. Folkesson - 8. Jens - 7. Doni

19. Trimi - 9. Snake

Bänk:
Kenne
17. Demba
18. Gabbe
22. Jeppe
27. Eyüp


Saknades i truppen gjorde sjuke DN, skadade Lindberg och Teiwo samt Sportbladet-omskrivne Omar som tillbringar veckan på provspel i Sevilla (http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article13603298.ab).

Våra motståndare, BKV Norrtälje, befann sig i poängnöd, efter att lagets kräftgång fortsatt efter sommaren. Framför allt verkade försvarsspelet och lagmoralen inte vara på topp. Släppte man in mål, släppte man ofta många - med 1-7 mot Enköping som absolut bottennapp. Samtidigt hade man slagit Strömsberg med 4-1, så på en bra dag är Norrtälje ett lag som kan besegra vem som helst. Vi ämnade att göra en lika bra match som på Vallen, då vi slog tillbaka Norrtälje med 4-0.

Matchen skulle spelas på konstgräs då den ordinarie gräsplanen var vattensjuk (Att det varit strålande solsken i två dagar spär på misstankarna om en taktisk flytt för att utnyttja vårt oerhört skrala konstgräsfacit under säsongen!). BKV förfogade dock över en alldeles prima konstgräsplan, som fungerade precis lika bra som en vanlig matta att spela bra fotboll på, vilket vi också skulle göra.

Vår äckliga aggressivitet betalar sig direkt i matchen. Folkesson trivs som fisken i vattnet och kutar som en rabiessmittad greyhound i sin jakt på boll och motståndare. Vi vinner boll på boll när ett naivt spelande Norrtälje försöker spela finare än deras mittfält behärskar. Spelet förläggs uteslutande till Norrtäljes planhalva, där bara vår oskicklighet i de avgörande momenten skiljer oss från rena lägen. Ett par sistapassningar försvinner iväg på en glatta konstgräsmattan, och några avslut går bredvid målet.

Norrtälje skapar egentligen bara en farlig chans på hela matchen. Men den är riktigt farlig. I en omställning spelas bollen in framför backlinjen från vänster. I straffområdet får deras nummer 13 (För övrigt en av seriens bittraste spelare, inte mycket han inte klagade på!) drömläge. Som tur är för oss missar han avslutet helt och bollen rullar sakta fram till Sälls skopa.

Istället får vår gnälligaste spelare, Snake Enberg, chansen. Philip Wiström sätter upp en bra, hård boll längs marken från sin vänsterkant till Snake, som har gjort sig fri framför backlinjen. En oerhört snabb vändning skakar av den följande backen. Utanför straffområdet avslutar David hur kliniskt som helst mot första stolpen. Lågt och hårt. Svårt. 0-1. Snakes sjunde i år.

Nu blir det ännu mer Sollentuna United. Bara minuter efter det första är jag redo att jubla för 2-0 när Trimi ska raka in den retur som keepern ganska billigt släpper på Donis skott. Målisen tar dock lite revansch när han räddar Trimis, som dessutom var hårt pressad, retur. Innan halvleken är över har Snake hunnit med att missa det första av sina frilägen med vänsterfoten, hans vänster var marginellt bättre än Dembas baconvrister den här förmiddagen. FT var också ganska trött på sig själv när han inte tog avslut efter en räd över hela planen. 0-1 står sig till paus.

I paus kommer vi överens om att fortsätta köra på lika hårt som i första, men också att försöka vårda bollen ännu bättre när vi själva har den.

Andra halvlek är ännu bättre från vår sida. Det finns bara ett lag på planen. Vårt defensiva presspel lyckas oerhört väl, Norrtälje tillåts inte ha bollen under längre perioder. När vi själva dessutom höjer upp skärpan i vårt eget passningsspel, då har inte våra motståndare mycket att säga till om. Snake kunde ha punkterat matchen redan under de första 10 minuterna av andra halvlek, men de två vänsterskotten (En kanonräddning av målvakten, en lös fjollboll) vill inte sitta.

Det är riktigt kul att spela i Sollentuna United under andra halvleken. Medspelarna visar sig, vill ha boll. Inställningen och viljan är underbar att se. Alla tar jobbet, och trots att vi antagligen är både kortare och lättare än BKV i genomsnitt är det stor dominans i närkamps- och duellspelet. Backlinjen står upp högt och vinner i stort sett allt som kommer i deras väg. Våra ytterbackar Philip och framför allt Christian kommer med bra offensivt. Christian är återigen (Låt gå att det är den lättaste positionen att spela på menmen...) fenomenal som högerback och äger kanten både offensivt och defensivt, framför allt i andra. Våra forwards har inte riktigt lyckan med sig i avslutningarna idag, men arbetar hela tiden för laget och erbjuder uppspelsalternativ. Badji och Doni är oerhört bekväma med bollen och finns hela tiden tillgängliga att avlasta bollen på. Och i mitten är brunkfaktorn hög på Åberg/Folkesson, som tar hem nickduellerna med 50-0 mot Norrtäljes storkar.

Efter att både Snake och Trimi haft chanser dröjer det till minut 82 innan det avgörs. Efter fint passningsspel på offensiv planhalva tar sig Doni till en rättvänd position utanför BKV:s straffområde. Kyligt inväntar han press och släpper bollen till vänster på Badji. Badji tar sig förbi sin back med en perfekt förstatouch, och skjuter sedan årets lösaste mål med sin vänsterfot. Bollen går inte fort, men den sitter där den ska i bortre gaveln. Ett mycket efterlängtat mål, med mycket rytmisk segerdans med Demba som följd. Jätteidioten Snake trodde att Badji skulle dansa med honom ("Va!? Näää det trodde jag inte alls det!"), men självklart var det Demba som Badji skulle dansa och showa tillsammans med.

Bara minuten senare borde kanske Badji gjort sitt andra mål, men han lyckas inte runda målvakten när han kommer helt fri på Donis perfekta frispelning.

Doni, som återigen gör en mycket bra match, får äran att avsluta kalaset. Demba blir manglad i straffområdet av sin afrikanske antagonist med solklar straff som följd. Doni väljer fritt mellan de två kryssen och sätter den hårt och otagbart långt bort från allt vad målvakt heter. 0-3.

Bra match från vår sida. Vår taktik fungerade bra mot ett Norrtälje som försökte spela mer fotboll än spelaraterialet tillät. Jag vill ge all heder till alla spelande lag i serien, men den här gången fungerade det inte bra för Norrtälje. Vi bör dock vara lite självkritiska till att vi inte kan avgöra matchen tidigare. Trots att Norrtälje inte har ett enda avslut på mål i andra halvlek är 1-0 en väldigt bräcklig ledning. Det kan räcka med en fast situation eller en tillfällighet så har matchen svängt. Med större skärpa och kvalité ska den här matchen avgöras tidigare.

Det ska ändå inte överskugga den fina prestationen vi gör. Bra insatser från samtliga i elvan + inhopparna. Ny nolla för Säll. Bra debut av Wiström. Ny imponerande insats av Christian Cafu. Doni bra igen. Badji nätar. Snake fortsätter leverera. Mycket, mycket bra.

Nu väntar Falun hemma, Enköping borta, Rotan hemma och avslutningsvis Skiljebo borta. Vi kan se fram emot ett revanschens El Clásico och framförallt en jättechans att kasta grus i Enköpings segermaskineri. ESK vann gårdagens seriefinal mot Sandviken och känner nog att de står med ena foten i division 1. Bortamatchen på Enavallen kommer självfallet bli väldigt, väldigt svår. Men det kommer inte att bli lätt för Enköping att möta Sollentuna United den 25e september, det garanterar jag.

#8



Kommentarer
Postat av: Knådarn

Skön läsning.

Fika på Starbucks och njuter

2011-09-12 @ 20:16:31
Postat av: FT

hatten av captain

2011-09-12 @ 21:26:16
Postat av: Pierre "Vampe" Andersson

Hörrö.. Vad händer med referatet ifrån eran förlust mot Falun. Kom igen nu Åberg ;)

2011-09-19 @ 23:58:44
URL: http://www.stockholmaren.net
Postat av: Kenne

Kom igen nu grabbar.....ta fram spelet som mot Norrtälje och det blir en bra avslutning på säsongen!

2011-09-26 @ 16:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0